Toți vaccinații trebuie să știe! Simptomele COVID pe care le pot avea chiar dacă s-au vaccinat

Un grup de cercetători din Statele Unite ale Americii spun că cele mai frecvente simptome ale coronavirusului raportate la persoanele care au fost deja vaccinate sunt durerile de cap, secrețiile nazale, gâtul iritat, strănutul și pierderea mirosului, dar doar în cazuri mai rare.

În urma studiului efectuat de grupul de cercetători americani s-a descoperit că persoanele vaccinate prezintă simptome COVID pentru o perioadă mai scurtă decât restul, subliniind că acestea sunt mult mai puține decât la cei care nu au fost vaccinați.

Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, a declarat, la Antena 3, că simptomele bolii s-au schimbat față de ceea ce știam la începutul pandemiei. El spune că simptomele prezente la cei care s-au vaccinat deja arată ca simptomele unei simple răceli.

”S-au schimbat (simptomele, n.red) și, față de tabloul pe care noi îl știam, de fapt tabloul infecției COVID 19 la persoanele care nu s-au vaccinat, într-adevăr simptomele par a fi diferite și par a semăna cu răcelile curente. Simptomatologia de tip respirator.”, spune acesta.

Vaccinurile asigură protecție sigură

Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină a subliniat că protecția asigurată de vaccinuri este foarte bună față de formele grave ale bolii, dar și față de deces.

”Dacă vorbim despre persoane care s-au vaccinat împotriva COVID 19, trebuie să punctăm că protecția asigurată de vaccinuri este foarte bună, spre 100%, față de formele grave și față de apariția decesului. Sigur că, dacă discutăm despre formele ușoare de boală, există încă o proporție care, deși s-au vaccinat, pot face o infecție simptomatică. Și există o categorie de persoane care sunt infectate dar nu prezintă niciun simptom. Așa numitele persoane asimptomatice.”, spune acesta.

Marius Geantă subliniază că nu s-a gășit niciun răspuns la întrebarea ”cum se încadrează o persoană vaccinată în acest spectrul de posibilități în relația cu coronavirusul”, subliniind că este vorba despre mai mulți factori.

”Cum se încadrează o persoană vaccinată în acest spectru de posibilități în relație cu infecția COVID 19, este o întrebare la care încă nu am reușit să avem un răspuns. Sunt mai mulți factori care intervin aici, probabil că aici intervine faptul că fiecare dintre noi, fiind unic, inclusiv din punct de vedere biologic, reacționează față de infecție chiar și în prezența protecției oferite de vaccinare”, a explicat Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, la Antena 3.

Sursă foto: Dreamstime