Divizia BitDefender a companiei Softwin a incheiat un parteneriat de distributie pentru piata bulgara cu Tornado Sistems Bulgaria, pentru toata gama de solutii IT a companiei.


“Ne-am propus sa oferim o gama completa de solutii, iar o parte importanta a ofertei este si software-ul de securitate a datelor. BitDefender este cea mai bună optiune pentru noi si pentru partenerii nostri. Beneficiile produselor ne vor ajuta sa impunem BitDefender pe piata bulgara. In plus, brandul romanesc se bucura de o mare notorietate si in tara noastra”, a declarat Ventsislav Tabakov, sales manager Tornado Sistems Bulgaria.


BitDefender isi propune sa devina in doi ani, unul din primii trei furnizori de solutii de securitate din Bulgaria. Utilizatorii din aceasta tara vor beneficia de suport tehnic non-stop, iar in viitorul apropiat produsele vor fi disponibile si in limba bulgara.


Tornado Sistems Bulgaria, filiala Tornado Sistems, companie fondata in 1991, in Romania, a fost deschisa in 1999, fiind in prezent unul dintre cei mai renumiti distribuitori de solutii IT de pe piata bulgara, avand relatii de parteneriat cu peste 500 de reselleri activi.


Conform estimarilor BitDefender, in acest an piata antivirus din Bulgaria va depasi 1,7 milioane dolari. Ca si in Romania, rata pirateriei este mare, depasind 70%, dar mediul IT este din ce in ce mai dinamic. La finalul anului trecut rata de penetrare a Internetului era de 28,5%, iar in ultimii ani, volumul pietei de PC-uri a cunoscut o crestere de 26%, iar piata de software cu 12%.