Cel mai pretenţios proprietar din Bucureşti cere o chirie de 50.000 de euro lunar pentru o vilă, monument istoric, din zona Dorobanţi-Ambasade. Viitorul chiriaş şi-ar putea cumpăra lunar, cu banii plătiţi proprietarului, câte un apartament vechi cu trei camere lângă Bucureşti Mall!

„Cei care închiriază astfel de locuinţe sunt oameni care trăiesc şi operează în domenii de activitate care necesită socializarea. Ei folosesc casa ca pe un obiect de afaceri. Spre exemplu, un ambasador are un buget lunar cuprins între 10.000 şi 50.000 de euro şi caută astfel de case pentru recepţii. Este important să fie văzuţi unde locuiesc. Practic, scopul închirierii nu este unul pur rezidenţial, ci o combinaţie între rezidenţial şi hospitality“, a declarat pentru capital.ro Bogdan Voica, managing partner al John Taylor.

Potrivit lui Voica, peste 65% dintre cei care închiriază astfel de locuinţe sunt oameni de afaceri străini care provin din zona diplomaţiei sau care au afaceri multiple şi se ocupă de strategii pe termen mediu şi lung, care necesită socializare.

Cea mai mare tranzacţie de închiriere încheiată: 9.000 euro/lună

În plină criză, proprietarul unui penthouse din Capitală a reuşit să îşi asigure în acest an un venit constant de 9.000 de euro/lună prin închirierea imobilului pe care îl deţine. Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Al doilea proprietar fericit a închiriat, tot în acest an, un penthouse din zona Dorobanţi unui preşedinte de companie auto, pentru suma de 6.000 de euro lunar, fără TVA.

0-36980-ralucaplavita.jpg„Se poate discuta despre o renegociere a chiriilor, dar nu despre scăderi drastice. Procentual, reducerea poate ajunge la un 10-15%. Negocieri se poartă numai pentru anumite locaţii şi de obicei sunt excluse în cazul imobilelor noi sau care dispun de toate facilităţile segmentului de lux. Anumite imobile vechi din zonele centrale au suferit într-adevar nişte reduceri ale chiriilor, dar nu suficient de multe şi nici îndeajuns de mari încât să putem concluziona că au fost afectate de criză“, a menţionat Raluca Plăviţă (foto), senior consultant în cadrul departamentului rezidenţial al DTZ Echinox.

Potrivit acesteia, proprietăţile de lux sunt în proporţie de 90% delimitate de locaţie: Primăverii, Nordului, Kiseleff, Dorobanţi, zone centrale cu acces facil către servicii.

Suprafaţa utilă a unei astfel de locuinţe trebuie să fie cât mai mare, numărul de dormitoare să fie de minimum trei, iar nivelul  finisajelor cât mai ridicat. Terasele generoase, garajul şi facilităţile suplimentare sunt şi ele argumente cheie la momentul încheierii unei astfel de tranzacţii.

capital.ro a realizat un Top 10 al celor mai scumpe chirii cerute de proprietarii din Bucureşti pentru locuinţe scoase la închiriat în acest an, prin intermediul companiilor de consultanţă imobiliară care dispun de departamente rezidenţiale concentrate pe locuinţe de lux.

Locul 1. Vilă în zona Dorobanţi-Ambasade – 50.000 euro/lună

Vila este monument istoric şi a trecut printr-o perioadă de 3 ani de restaurare a interiorului şi a exteriorului, păstrând arhitectura originală. Locuinţa are o suprafaţă de 800 mp şi dispune de un teren de 970 mp. Este structurată pe subsol, parter, etaj şi mansardă. La parter, zona de living este completată de o terasă de 50 mp, ce comunică cu o curte interioară de 650 mp. Primul etaj e compartimentat în trei dormitoare şi două băi, iar mansarda poate fi considerată un apartament separat, deoarece beneficiază de o zonă de living, un dormitor, o baie şi o bucătărie separată. Proprietatea este în portofoliul companiei DTZ Echinox.

Locul 2. Casă din zona de Nord – 45.000 euro/lună

0-36981-dsc_0682.jpgCasa a fost construită în 1930 şi recondiţionată în 2006. Are o suprafaţă utilă de 350 mp şi dispune de patru dormitoare, un living şi o baie de tip SPA (duş cu efect de ploaie). Casa poate fi controlată inteligent prin telefonul mobil. Locuinţa se află în portofoliul companiei de consultanţă imobiliară John Taylor, axată exclusiv pe proprietăţi de lux.

Locul 3. Penthouse din zona Şoselei Nordului – 30.000 euro/lună

Locuinţa  a fost construită în 2007 şi cuprinde trei dormitoare, un birou, un living şi o garsonieră în interiorul apartamentului în care se pot retrage membrii familiei. Casa are încălzire prin pardoseală, sistem audio-video controlat de un server local şi un sistem de ventilaţie de ultimă generaţie. Designul interior a fost realizat de un expert din Hong Kong, în stil feng shui. Are o suprafaţă utilă de 800 mp, patru locuri de parcare şi intelligent home system. Imobilul este în portofoliul companiei John Taylor.

Locul 4. Vilă în zona Dorobanţi – 25.000 euro/lună

Locuinţa, monument istoric, este situată lângă parcul Herăstrău şi Kiseleff. Are o suprafaţă închiriabilă de 1.200 mp şi încă o anexă cu alţi 200 mp. Vila dispune de 27 de camere, dintre care 13 dormitoare.  Casa este complet echipată şi beneficiază de locuri de parcare în curte. Proprietatea este în portofoliul DTZ Echinox.

Locul 5. Casă din zona Aviatorilor – 25.000 euro/lună

Locuinţa este situată în zona Aviatorilor şi a fost construită la începutul secolului XX. Imobilul are în componenţă zece camere şi se află în portofoliul companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis – Eurisko.

Locul 6. Vilă din zona Lascăr Catargiu – 25.000 euro/lună

Vila este localizată în zona Lascăr Catargiu, foarte aproape de Piaţa Romană. Locuinţa dispune de demisol, parter, un etaj şi mansardă şi are o suprafaţă totală construită  de 1.100 mp, la care se adaugă un teren de 740 mp. Proprietatea se află în portofoliul companiei Regatta.

Locul 7. Apartament în zona de Nord – 25.000 euro/lună

0-36982-dsc_0582.jpgLocuinţa are o suprafaţă de 750 mp şi este dispusă pe două caturi, respectiv parter şi un etaj. Casa are amenajată o grădină în stil englezesc şi a fost construită la începutul lui 2008 de o persoană fizică. Proprietatea este în portofoliul companiei John Taylor.

Locul 8. Vilă în zona Dorobanţi-Capitale – 18.000 euro/lună

Locuinţa este situată la 10 minute de parcul Herăstrău şi are o suprafaţă închiriabilă de 500 mp, dispusă pe subsol, parter, un etaj şi mansardă. Are bucătăria complet utilată şi garaj, plus patru locuri de parcare în faţa locuinţei. Proprietatea este în portofoliul DTZ Echinox.

Locul 9. Vilă în zona centrală a Capitalei – 15.000 euro/lună

Casa este localizată în zona centrului istoric al Bucureştiului şi a fost construită la începutul secolului XX. Locuinţa are în componenţă nouă camere şi se află în portofoliul companiei CB Richard Ellis – Eurisko.

Locul 10. Vilă din zona Victoriei – 15.000 euro/lună

Imobilul este situat în zona Victoriei şi a fost construit la sfârşitul secolului XIX. Locuinţa dispune de şapte camere şi se află în portofoliul companiei CB Richard Ellis – Eurisko. Proprietarul cere pentru închirierea casei 15.000 de euro lunar.

0-37036-toplocuinte.jpg

DETALII:
Citeşte şi Topul celor mai scumpe case scoase la vânzare pe timp de criză.