Judecătorul constituţional Toni Greblă a intervenit "determinant" pe lângă directorii de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi complexele energetice Rovinari şi Turceni şi la un funcţionar din CNADNR, în interesul finului său, Ion Bîrcină, se arată în referatul procurorilor, potrivit b1.ro.

Toni Greblă, a declarat, miercuri dimineață, în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că a aflat din spațiul public ce fapte îi sunt imputate.

”M-am prezentat la solicitarea organelor de anchetă și am dat o declarație în legătură cu faptele ce mi-au fost imputate. Ieri am văzut în spațiul public acuzații ce nu mi-au fost aduse la cunoștință”, a afirmat Greblă.

”Am venit pentru a vedea pentru ce sunt jduecat pentru că am impresia că judecarea mea are loc în spațiul public încă de ieri (n.r. marți)”, a spus magistratul.

Întrebat dacă a încercat să intervină la DNA pentru a afla informații din dosarele altor persoane, Greblă a explicat că nu avea cum să facă acest lucru din moment ce el nu deține informații nici din propriul dosar.