Trupa rusească de dans modern și acrobatic, Todes Ballet, revine în România după 8 ani cu cel mai nou spectacol al lor, “#tobecontinued” (“#prodolzheniye”).  Evenimentul va avea loc pe data de 26 martie, la Sala Palatului din București și face parte din turneul internațional de promovare a celui mai non-conformist show de dans marca Alla Duhova.

Explicația foto: Alla Duhova la premiera celui mai nou show Todes, “#tobecontinued”

Coregrafa Alla Duhova, a realizat o nouă capodoperă, conform presei de specialitate, un nou spectacol  uluitor, fermecător și unic. Două ore de perfecțiune a dansului care va evidenția fuziunea dintre artiști și public.

Alla Duhova la aniversarea a 53 de ani (29 Nov 2019)

 

Trupa Todes Ballet a fast înființată în anul 1987 prin contopirea singurei trupe feminine de breakdance din fosta URSS, “Experiment”, condusă de Alla Duhova, cu o trupă masculină de dansatori de hiphop din Sankt Petersburg. Numele Todes înseamnă “spirala morții” și reprezintă un procedeu extrem din patinajul artistic.

Un an mai târziu, tânăra trupă s-a mutat la Moscova și în scurt timp a ajuns un fenomen; la începutul anilor 90 erau implicați deja peste 150 de dansatori care evoluau sub îndrumarea Allei Duhova în diferite show-uri. Până în anul 1992, dansatorii de la Todes au însoțit-o în turnee pe celebra cântăreață Sofia Rotaru, fiind nelipsiți de pe scenele unde vedeta interpreta muzică ușoară inclusiv în limba română. Apoi, în 1997, când au împlinit primii 10 ani de existență, dansatorii de la Todes au avut primul spectacol propriu. Din acel moment au fost nelipsiți din marile spectacole ale vremii.

În 2017, la împlinirea a 30 de ani de activitate, Todes avea peste 100 de școli de dans în toată lumea și peste 45 mii de cursanți. În anul 2011, Alla Duhova a fost decorată de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru meritele deosebite aduse imaginii țării sale.

În martie 2014 Todes a intrat într-o nouă era, odată cu inaugurarea, în centrul Moscovei, a propriului teatru privat, Teatrul Todes al Allei Duhova. Acest eveniment major a marcat începutul unei noi ere în lumea dansului TODES. La scurt timp după inaugurare, teatrul   Todes a fost inclus în lista obiectivelor turistice din Moscova. În prezent la Teatrul Todes se joacă 7 spectacole unice printre care și cel mai nou show, cel care va fi prezentat și în România în luna martie , “#tobecontinued”. Acest spectacol este caracterizat  de către Alla Duhova ca fiind neobisnuit, non-standard, o provocare la arta dansului.

Dansatorii de la Todes Ballet sunt nelipsiți de la marile show-uri frecventate de miliardarii din Monte Carlo, Las Vegas sau alte locații de lux din întreaga lume. Însă Alla Duhova se mândrește cu participarea trupei sale alături de regretatul Michael Jackson, în două dintre turneele Michael Jackson and Friends. Au dansat pe aceiași scenă, au stat în același hotel, au zburat cu același avion și au rămas prieteni, corespondând regulat până la decesul fulgerător al vedei pop americane. În memoria acestuia, Alla Duhova a introdus în spectacolele sale un dans tribute Michael Jackson.

În afară de Michael Jackson, todeșii au mai dansat în spectacole cu vedete de renume mondial precum Ricki Martin, Mariah Carey, Boyz II Man etc.

Cu toate că sunt considerați cei mai buni dansatori din lume, cei de la Todes nu participă la festivalurile și competițiile de profil. Întrebată ce părere are despre acest gen de evenimente, Alla Duhova a răspuns că, spre rușinea ei, nu cunoaște nici măcar numele unor astfel de competiții pentru că nu a preocupat-o și nu a participat vreodată . În schimb regulile sunt foarte stricte în “familia Todes”. Repetiția pentru un nou spectacol durează o lună iar turneele sunt programate cu cel puțin doi ani înainte.

Chiar dacă a câștigat milioane de dolari din dans, Alla, care va împlini 54 de ani  pe 29 noiembrie, nu privește Todes Ballet ca pe o sursă de îmbogățire ci mai mult ca pe o pasiune. A înființat școli de dans în toată lumea și are  programe gratuite de antrenament  pentru copiii din mediile defavorizate, pe unii dintre cursanți luându-i direct de pe stradă, așa cum mărturisește  într-un interviu acordat pentru Peoples Russia. Mai nou, cei de la Todes organizează tabere de dans intensiv, atât în Rusia cât și în alte țări precum Letonia și chiar Bulgaria.

O altă pasiune a Allei Duhova este moda și creația vestimentară. Ea și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte, Todes Wear, care se bucură de un mare succes.

Spectatorii români au privilegiul de a fi printre primii din lume care vor putea participa live la noul spectacol al dansatorilor TODES, în data de 26 martie la Sala Palatului din București, spectacolul fiind considerat de către specialiști un eveniment de neratat pentru iubitorii de gen. Biletele se găsesc în rețelele Eventim, Iabilet, Ticketstore, Blt, Eventbook și la casa de bilete a Sălii Palatului, iar prețurile sunt cuprinse între  90 lei și 360 lei în funcție de categorie.