Toate aceste pensii vor fi desființate! Avocatul Poporului a spus clar. Una singură este în siguranță

Este vorba despre desființarea pensiilor speciale. Asfel, Renate Weber a explicat că toate aceste pensii pot fi desființate, cu o singură excepție: cea a magistraților.

De asemenea, Renate Weber a dezvăluit că a primit multe telefoane de la politicieni care au îndemnat-o să atace la CCR decizia de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Toate celelalte pensii speciale pot fi desființate

„Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu”, a declarat Weber la TVR1.

„Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi (n.r. de desființare a pensiilor speciale) pentru fiecare celelalte categorii: la SRI, la toate celelalte”, subliniază Avocatul Poporului.

Aceasta a vorbit și despre cum a primit multe îndemnuri pentru a ataca legea pensiilor speciale ale parlamentarilor la CCR.

„Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Eu, de când sunt în funcția asta, nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. M-au sunat să atac la CCR.

„Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. Chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a transmis Avocatul Poporului.

O perioadă plină de situații neplăcute

Renate Weber a relatat și momente în care a trecut prin situații neplăcute, în care a fost alergată sau oamenii au strigat la ea.

„A fost o perioadă de timp în care, din cauza acestor ieșiri pe care le-au avut cei de la putere împotriva mea, am avut situații neplăcute pe stradă, în magazine. Au venit oameni care m-au alergat cu cărucioarele printre rafturi. Strigau la mine: „criminalo!”. Cineva urla că de ce port mască, pentru că eu am zis să nu se poarte mască”, transmite aceasta.

Aceasta susține că motivele care au dus la cererea de revocare din funcție sunt reprezentate de atacarea unor OUG-uri și o solicitare pentru oprirea tăierilor pădurilor.

„Motivele care au deranjat care au produs pagube au fost două. Prima a fost în momentul în care au dat cele 25 de OUG. Am atacat 5. Una dintre ele se referea la accesul spitalelor private la banul public. Aveau acces într-o concurență total neloială. Acolo spitalele private ar fi avut acces numai din pixul ministrului. Apoi se dădea acces spitalele private la sistemul de urgență. Așa cum era gândită ordonanța, era vorba de decăderea sistemului public. Am câștigat la CCR.

Am avut o discuție cu cineva din PNL, care mi a spus că nu am dreptate.Era un telefon dat după ce am trimis la CCR. A fost singura dată când am primit un telefon. Nu am nimic contra sistemului privat de sănătate. Apoi, un alt motiv, am avut o solicitare în care am spus că trebuie oprite tăierile din păduri. Furtul este de zece ori mai mare. În momentul acela a fost un moment în care au început să sune telefoanele la colegii mei. Am văzut niște comunicate d eo virușlență la adresa mea care nu erau justificate”, a conchis Renate Weber.

Sursă foto: pixabay