ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a anunţat că Ternium îşi va asuma datoria CSA de aproximativ 300 de milioane de euro pe care o are la Banca Braziliană de Dezvoltare BNDES.

Ternium este un producător de oţel care face parte dintre companiile industriale deţinute de grupul italo-argentinian Techint. Directorul general al Ternium, Daniel Novegil, a afirmat că producţia suplimentară a uzinei CSA va genera 'noi oportunităţi de integrare' cu unităţile deţinute în Mexic şi Argentina.

ThyssenKrupp a vândut CSA la un preţ mult mai scăzut decât se aşteptau analiştii, care estimau aproximativ trei miliarde de dolari. CSA, cel mai mare proiect străin de investiţie din Brazilia, este operaţională din 2010 şi avea un cost estimat de aproximativ zece miliarde de dolari.

Uzina CSA este situată în oraşul Santa Cruz din statul Rio de Janeiro.

ThyssenKrupp îşi extinde diviziile de ascensoare, bunuri şi componente industriale datorită preţului scăzut al oţelului.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii. AGERPRES