Grupul Teraplast Bistriţa, cel mai mare procesator de PVC din România, a înregistrat în 2007 o cifră de afaceri totală de peste 70 milioane euro, în creştere cu 49% faţă de anul precedent.

Pe lângă compania cu acelaşi nume, Grupul Teraplast Bistriţa include firmele Plastsistem şi Politub, în cadrul cărora Teraplast SA deţine participaţii de 70%, respectiv 50% din acţiuni. Plastsistem produce panouri sandwich pentru construcţii comerciale şi industriale, iar Politub produce tuburi din polietilenă pentru reţelele de gaz şi apă.

Brandul Teraplast a apărut în anul 1990, după divizarea Întreprinderii de Materiale de Construcţii a municipiului Bistriţa, noua firmă înglobând secţiile de teracotă şi de prelucrare a maselor plastice. Teraplast are o tradiţie de 112 ani în fabricarea cahlelor de teracotã, iar în domeniul prelucrãrii maselor plastice, o experienţã de 30 de ani.

Teraplast are 4 acţionari principali, SIF Banat-Crişana, Marley Ungaria (membră a grupului belgian Aliaxis) şi două persoane fizice deţinând în total 94% din acţiuni. Grupul are capacităţi de producţie pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, iar numărul de angajaţi este de 650 de persoane.

Grupul Teraplast intenţionează să listeze până în 25% din acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), prospectul preliminar de ofertă publică iniţială fiind aprobat de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) în şedinţa de joi, 31 ianuarie.

Data: 11 februarie 2008

Sursa: Terapalst