Marii producatori de electrocasnice apeleaza tot mai mult la designeri celebri pentru a conferi un “look” cat mai trendy aparatelor pe care le creeaza. Cuvintele de ordine sunt: tehnologie avansata, usor de utilizat, consum energetic redus, dar si un design impunator si calitati estetice deosebite



LG Electronics si Designers Guild au creat o noua editie a masinilor de spalat Steam Tromm, care combina tehnologia de ultima ora cu cele mai noi tendinte in decoratiunile de interior. Este vorba de o editie limitata, compusa din patru modele, Cloisonne, Imperial Flower, Sevilla si Ribailagua, care vor fi lansate in celebrele magazine Harrods si John Lewis, incepand din aceasta vara.
Ultima tendinta pe piata aparatelor de aer conditionat o constituie dezvoltarea de produse specifice in functie de tara si cultura. In acest context, LG Electronics a creat aparatele Tropical pentru Orientul Mijlociu, extrem de eficiente pentru clima din regiune. Pe de alta parte, in Europa, grupul international mentionat a infiintat magazinele Art Clima, de tip galerie, unice datorita aparatelor de aer conditionat Art Cool, care au o caracteristica aparte: posibilitatea de inlocuire a panourilor frontale. Mai exact, consumatorii isi pot schimba gratuit designul aparatului montat in locuinta, prin simpla inserare in panou a unei picturi sau a unei poze de familie.


Spre ce ne indreptam? Spre dezvoltarea de diverse produse electrocasnice digitale, bazate pe internet si instrumente multimedia pentru internet, precum si servicii de retea, ca un prim pas in crearea unui sistem “e-home”. De altfel, LG a finalizat deja procesul de dezvoltare a aparatelor de aer conditionat cu acces la internet si a masinilor de spalat cu optiuni de spalare preprogamate, pentru capacitati diferite.


Ne aflam in epoca in care masinile de spalat si uscatoarele de rufe sunt din ce in ce mai sofisticate, acestea oferind acum nu numai programe speciale pentru orice tip de material lavabil, ci si o multime de alte optiuni. Conceptul unei masini de spalat care vorbeste a aparut in cadrul unui focus grup organizat de Electrolux, in care consumatorii si-au exprimat aceasta dorinta. In studiul efectuat de specialistii companiei, s-a mai constatat faptul ca multe persoane nu folosesc anumite optiuni ale masinilor de spalat, chiar daca le gasesc foarte utile, considerand ca este vorba de procese prea complicate. In general, de altfel, destul de multi consumatori nu beneficiaza in totalitate de avantajele electrocasnicelor pe care le achizitioneaza.


Masina de spalat rufe EWF – 1655 Communication cu sintetizator de voce, de la Electrolux, va va ajuta sa profitati cat mai mult de investitia facuta atunci cand incepeti spalarea, cand se termina programul, cand selectati optiunea din programul de memorie sau daca faceti o greseala. De asemenea, daca ati uitat ceva, va va alerta si va sugera urmatoarea actiune ce trebuie intreprinsa, utilizatorul fiind permanent ghidat cu ajutorul sistemului de raspuns vocal interactiv. “Creierul” masinii de spalat este cel care simte greutatea incarcaturii de rufe, decide automat cel mai potrivit program de spalare, nivelul de apa si timpul de spalare. Electrolux EWF – 1655 Communication vorbeste opt limbi, printre care si romana.


Un alt mare producator, Ariston, a inteles nevoile familiilor moderne si dornice de a petrece cat mai mult timp impreuna si a dedicat peste zece ani de studiu amanuntit acestui scop. Noua masina de spalat Aqualtis, creata de Ariston, are un design ergonomic, ofera un confort sporit in utilizare, programare simpla, flexibilitate la incarcare, reduceri considerabile ale consumului de apa si energie electrica si, mai ales, grija pentru cele mai delicate articole de imbracaminte. Aqualtis “Clasa A plus” incorporeaza o tehnologie de ultima generatie si un design avangardist, ea purtand amprenta designerului Makio Hasuike, dar si a unei echipe de ingineri care a anticipat nevoile consumatorilor. Nuantele de gheata si argintii ale masinii formeaza o paleta de culori eleganta si sofisticata. Usa se deschide ca o carte si este disponibila in doua culori diferite. Formele si dimensiunile masinii au fost concepute asfel incat sa se potriveasca in orice interior: modele cu o capacitate de incarcare de 7,5 kg si 6 kg sau modelul cu adancime redusa, de 40 de centimetri. Panoul de comanda este afisat pe usa, iar interfata grafica poate fi aleasa in functie de preferintele tehnologice ale utilizatorului.



Exista trei versiuni: cea cu display cu cristale lichide (LCD), versiunea digitala si interfata traditionala, cu LED. Aqualtis are un program special pentru haine si pilote umplute cu puf, Ariston dezvoltand un program inovator, special pentru spalarea acasa a acestor articole voluminoase. Datorita optiunii “Delay Timer” (pornire intarziata), Aqualtis poate fi programata pentru a porni singura oricand se doreste. Silentiozitatea este asigurata de sistemul “Super Silent”, prin intermediul motorului trifazic silentios si al panourilor fonoabsorbante. Sistemul de suspensii poate absorbi si cele mai mici vibratii si este alcatuit din materiale de etansare acustica, menite sa reduca zgomotul. Asadar, Aqualtis plus poate fi folosita si noaptea.

Vinuri de colectie
pastrate in conditii optime

Refrigeratorul pentru vinuri de la Electrolux, realizat din aluminiu, sticla si lemn de fag, are capacitatea de a stoca 107 sticle.
Este prevazut si cu un compartiment special pentru pastrarea tigaretelor sau a delicateselor, incorporat in baza aparatului. Refrigeratorul are un panou de control care faciliteaza mentinerea constanta a temperaturii la care trebuie pastrate vinurile.


Aparatul asigura in interior umiditatea optima, ceea ce este esential pentru ca dopul de pluta sa nu se usuce sau sa nu isi piarda gradul de umiditate. Apasand pe intrerupatorul exterior sau prin simpla deschidere a usii, se aprinde in interior o lumina, nu foarte puternica, pentru a inlesni vizibilitatea, fara a afecta in vreun fel proprietatile vinului. In plus, refrigeratorul de vinuri de la Electrolux este prevazut cu alarma: un semnal sonor de atentionare intra in functiune ori de cate ori usa este lasata din intamplare deschisa.







LG Electronics

Aparatele de aer conditionat Art Cool au un design inovator: posibilitatea de inlocuire a panourilor frontale cu o pictura sau o poza de familie. Incepand cu acest an, LG a adaugat caracteristica “Eco Design” aparatelor sale de aer conditionat, eliminand astfel utilizarea metalelor grele, non-ecologice.







Electrolux – Expresor
Ca Famosa
CF 400

• se poate selecta taria cafelei


• se poate adapta temperatura cafelei


• afisaj multifunctional


• reglaj continuu al debitului de apa


• rezervor pentru lapte, cuplabil direct


• program de clatire, curatare si dedurizare automat.







Electrolux – refrigerator pentru
vinuri

Permite stocarea oricarui fel de vin, precum si a sticlelor de sampanie. Aparatul este prevazut cu un panou de control care faciliteaza mentinerea constanta a temperaturii produselor. Usa din sticla da oricarui musafir posibilitatea de a admira colectia de vinuri.







Electrolux
Masina de spalat rufe EWF – 1655 Communication
cu sintetizator de voce

• Ghideaza utilizatorii in timpul procesului de spalare.


• Daca ati lasat din greseala capacul deschis, va atentioneaza:
“Va rog, inchideti capacul”.


• Va saluta cu o melodie atunci cand selectati un program.


• Daca ezitati mai mult de sase secunde inainte de a apasa butonul “start”, vocea va va indica apasarea acestuia sau o alta optiune.


• Veti fi atentionati ca programul s-a terminat, o data la zece secunde, timp de doua minute.







LG Electronics

Editia limitata Steam Tromm este compusa din patru modele, Cloisonne, Imperial Flower, Sevilla si Ribailagua, care schimba perceptia asupra designului, culorii si functiilor traditionale ale masinii de spalat, abordand imprimeuri florale inedite.








Ariston, Aqualtis

Masina de spalat Aqualtis de la Ariston faciliteaza operatiile de incarcare–descarcare datorita faptului ca deschiderea usii se face asemenea unei carti, precum si diametrului hubloului, de 35 de centimetri, si a inclinatiei de opt grade a tamburului. Compartimentul pentru detergent, din interior, asigura un plus de siguranta pentru copii.