Integrarea in Uniunea Europeana in 2007 este singurul scenariu de actiune al actualului guvern, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, la reuniunea de la Bucuresti a ambasadorilor si consulilor generali ai Romaniei. Premierul se asteapta la un ritm de crestere a economiei de peste 5,5 la suta din PIB in acest an dar si la inasprirea fiscalitatii.


Tariceanu le-a cerut astazi diplomatilor prezenti la reuniune, renuntarea definitiva la tiparele comoditatii si “la limbajul à la Stefan Gheorghiu pe care nu-l mai intelege nimeni in lume”.In ciuda pagubelor produse de inundatii a caror evaluare partiala depaseste 52.000 miliarde Lei vechi, dar si a altor probleme, premierul a anuntat o crestere economica de 5,5% din PIB in acest an.Contributiile noastre viitoare la bugetul Uniunii Europene(UE) dar si angajamentele pe care actuala putere si le-a asumat fata de UE si la care mai avem de lucrat sunt cateva aspecte ale perspectivei integrarii Romaniei in 2007.


Fata de acest scenariu premierul a anuntat o posibila marire a gradului de fiscalizare si de colectare a veniturilor la buget.


Pentru perioada urmatoare, premierul a mai anuntat o evaluare a performantelor secretarilor de stat, in special a celor responsabili de pregatirea pentru aderare, si o sanctionare nemiloasa acolo unde aceasta se impune.Sursa: Capital, 29 august 2005