Secretul Dent Estet poate fi explicat prin dezvoltarea și diversificarea serviciilor, susținute prin investiții constante în tehnologie digitală și tehnici inovatoare de tratament.

Însă, pe lângă acestea, antreprenoarea crede că echipa este cea care stă la baza reușitei în business. „Cheia succesului într-un astfel de business este legată direct de capacitatea ta de a alege, uni și motiva permanent oamenii cu care construiești. Alături de mine încă lucrează, după atât de mulți ani, prima asistentă și primul medic dentist angajat. Chiar dacă avem sisteme de management care pot fi specifice unei corporații, empatia față de pacienți și sentimentul de familie între colegi sunt prezente la nivelul întregii echipe“, susține Oana Taban.  

Istoria dezvoltării

Povestea Dent Estet a început în 1999, cu un cabinet în piața Victoriei. „Investiția inițială nu a fost foarte mare, însă am simțit nevoia să ofer ceva în plus pacienților. Mai mult, nu am urmărit niciodată profitul clinicilor, pe care de altfel l-am reinvestit permanent în tehnologie și în pregătirea permanentă a medicilor pentru a le oferi pacienților siguranță și confort“, spune Oana Taban.

Astfel, a preluat și a adaptat pe piața autohtonă de servicii stomatologice multe modele din străinătate, în special din SUA, modele ce au schimbat radical serviciile de medicină dentară din țară. „SUA a fost și este un punct de reper pentru noi datorită faptului că se alocă foarte mult timp și multe resurse cercetării sau dezvoltării unor tehnologii și tratamente noi. Dar cu siguranță cele mai importante modele pe care le-am preluat și care au revoluționat domeniul în care lucrăm sunt echipa multidisciplinară, în care fiecare medic se formează și se perfecționează continuu pe o anumită ramură a stomatologiei, și clinicile dedicate exclusiv copiilor și adolescenților“, explică antreprenoarea.

Din anul 2016, Dent Estet este parte din familia MedLife. „Este o companie cu aceleași valori ca și ale noastre, care a crescut la un nivel impresionant pornind, ca și noi, cu multă pasiune și puține resurse. Pe doamna dr. Mihaela Marcu întotdeauna am apreciat-o enorm pentru puterea și dedicarea sa, dar și pentru capacitatea de păstra, împreună cu fii săi, acest sentiment de familie în rândul unui număr impresionant de angajați. Este un model demn de urmat“, arată Oana Taban câteva dintre motivele unuia dintre cele mai interesante parteneriate de pe piața serviciilor medicale din România.

 

Secretul echilibrului

Efortul de a trata peste 75.000 de pacienți în clinicile Dent Estet, dar și de a forma și conduce o echipă de top care numără 265 de angajați, nu au împiedicat-o pe Oana Taban să prioritizeze timpul petrecut alături de familie.

„Consider că în viată echilibrul se obține printr-o organizare foarte bună și prin alegeri corecte pe care trebuie să le faci din când în când. În cazul nostru, acest echilibru s-a concretizat într-o căsnicie fericită ce durează de peste 30 de ani și în proiectele frumoase realizate adesea alături de copiii noștri, Maria și Carol“.

Chiar dacă au fost foarte multe momente de referință, două dintre ele au reprezentat momente esențiale în istoria Dent Estet: deschiderea clinicii dedicate exclusiv copiilor, Dent Estet 4 Kids, și intrarea în grupul MedLife.

„Planurile de extindere pentru anul 2018 cuprind și deschiderea a două clinici în Sibiu, una pentru adulți și alta dedicată copiilor“, anunță antreprenoarea. Oana Taban se implică în proiectele educaționale, alături de Asociația Dental Office Managers, și în numeroase proiecte sociale, alături de fundația Salvați Copiii, dar și de alte ONG-uri dedicate celor mici.

Te-ar putea interesa și: