Update. Contactaţi de capital.ro, reprezentanţii Ministerului Transporturilor spun că introducerea taxei pe autostradă va vea loc cel mai probabil în 2013, iar cuantumul taxei nu a fost încă stabilit.
Update2. Şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a remis o informare în care precizează că valoarea tarifului care se va introduce pentru utilizarea autostrăzilor în România se va determina în urma unui studiu socio-economic şi a unei analize a caracteristicilor mediului economic în România. Acest Studiu se realizează împreună cu experţii Comisiei Europene/Jaspers.

"Reiterăm faptul că taxa va fi introdusă după ce va fi dată în exploatare o parte semnificativă a tronsoanelor de autostradă de pe Coridorul IV în lucru în momentul de faţă. Taxarea unor sectoare de autostradă începând cu 1 ianuarie 2012 este exclusă", se arată în informarea CNADNR.

Iar printre acestea se numără şi segmentul Arad-Timişoara, care, potrivit declaraţiilor oficialilor de la Ministerul Transporturilor (MT), va fi gata în a doua jumătate a lunii decembrie 2011. La nivel guvernamental se vorbeşte despre o taxă ce va intra în vigoare anul viitor şi care se ridică la 3,5 euro pentru 100 de kilometri. Surse din cadrul MT spun, însă, că există o problemă în ceea ce priveşte introducerea taxei pe bucăţile de autostrăzi din România.
Boagiu: "În toate ţările se plăteşte taxa de autostradă. O vom avea și noi"
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat încă din vara acestui an că taxa de autostradă se va introduce la finalizarea proiectelor aflate în derulare.
Anca Boagiu a adăugat că "în toate ţările se plăteşte taxa de autostradă pentru mentenanţă, pentru întreţinerea ei, la fel se va plăti şi în România când vor fi finalizate (n.r.- autostrăzile)".

SURSA: tion.ro