Compania de produse de frumuseţe Coty a adresat o scrisoare, pe 9 mai, rivalei sale americane Avon, confruntată cu probleme, spunând că a crescut oferta sa de la 10 miliarde dolari şi a dat Avon timp limită pentru a se pronunţa până luni, 14 mai, pentru a intra la discuţii sau pentru a-şi retrage oferta.
În scrisoarea dezvăluită joi de Avon, Coty şi-a crescut oferta pentru Avon de la 23,25 dolari/acţiune până la 24,75 dolari/acţiune şi a dezvăluit pentru prima dată că gigantul Berkshire Hathaway al lui Warren Buffett va furniza finanţarea.
Coty, producătorul aftershave-ului Stetson şi al parfumurilor Beyonce, şi-a arătat public pentru prima oară intenţiile de preluare a Avon în aprilie, la 23,25 dolari/acţiune. Iniţial, Coty a făcut o ofertă în martie, la 22,25 dolari/acţiune.
Avon a respins toate ofertele precedente din partea Coty, spunând că valoarea companiei ar putea creşte sub conducerea noului CEO mai mult decât fiind parte a Coty. Avon este de aproape trei ori mai mare decât Coty, în termeni de venituri.
Boardul Avon nu a mai respins direct oferta din 9 mai şi a spus că ar putea lua în considerare ultima ofertă a Coty, la momentul potrivit. Câţiva acţionari au declarat anterior agenţiei Reuters că oferta Coty este insuficientă, dar vor ca Avon să discute cel puţin cu Coty.
Avon l-a numit în ultima lună pe fostul executiv al Johnson & Johnson, Sheri McCoy, ca noul său CEO. Pe lângă la declinul vânzărilor la domiciliu şi o pierderea pe partea reprezentanţilor de vânzări, Avon se confruntă în SUA cu acuzaţii de dare de mită în străinătate.
Săptămâna trecută, Avon a raportat rezultate slabe pentru primul trimestru, inclusiv o scădere bruscă a profitului. Compania a spus că va efectua o analiză aprofundată a afacerilor din acest an.
Acţiunile Avon au închis vineri la 20,19 dolari, nivel cu 18% mai mic decât cel din ultima ofertă a Coty.