Ministerul Fondurilor europene şi cel al Dezvoltării, cele care gestioenază zecile de miliarde d eeuro din fonduri structurale veniţi de la Comisia Europeană, se vor uni într-un mega minister care va fi condus de Sevil Shhaideh.

 

Sevil Shhaideh, in varsta de 52 de ani, s-a nascut pe 4 decembrie 1964, in judetul Constanta, intr-o familie de tatari. A absolvit Facultatea de Cibernetica din cadrul ASE Bucuresti in 1987. Si-a continuat pregatirea peste ocean, cu mai multe cursuri de perfectionare la Washington in Statele Unite ale Americii, la USAID si a devenit expert in administratie publica, auditor, manager de proiect si manager ONG.

Are un master in Management si a lucrat sub conducerea lui Nicusor Constantinescu ani de zile la consiliul judetean Constanta, mai intai ca manager in sisteme informatice, apoi sefa Directiei de Proiecte.

 

Din mai 2012 este numita secretar de stat in guvernul Ponta. Este chiar in subordinea lui Liviu Dragnea, in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Din 2015 devine ministru in locul sefului sau Liviu Dragnea care si-a dat demisia. La investirea in functia de ministru, ea a devenit primul demnitar roman care a jurat pe Coran.