Guvernul a stabilit astăzi, tot prin Hotărâre de Guvern, câteva decizii legate de infrastructură. Avem aşadar prin Hotărâre de Guvern stabiliţi indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi protecţia versanţilor de pe DN7A. E vorba de un proiect cu o investiţie de 125 de milioane de lei, demarat în 2008, însă în 2012 a fost oprit ca urmare a rezilierii contractului cu constructorul. Rămân în executare lucrări de 66 de milioane de lei, pe care le pornim din nou anul acesta, în urma acestei Hotărâri de Guvern. Încercăm de altfel să şi deblocăm lucrările la centura Bucureştiului, atât în zona de nord-est, cât şi în zona de nord-vest, printr-o alocare de 14,1 milioane de lei pentru exproprieri. (…) E vorba de elementele care încearcă să facă legătura între cele trei autostrăzi pe care le avem şi care pornesc din zona centurii Capitalei', a spus Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că erau necesare câteva elemente suplimentare de expropriere pentru că au apărut modificări legate de proiectul în lucru. 'Tocmai pentru că nu s-au făcut aceste exproprieri aveam blocaje în acest moment la lucrările respective. Este vorba de câteva modificări venite din cauza elementelor de canalizare, relocarea reţelei de gaze ş.a.m.d', a precizat Dan Suciu.

Prin Hotărârea aprobată miercuri, Executivul a stabilit condiţiile pentru declanşarea procedurilor de expropriere pentru o suprafaţă totală de 78.777 de metri pătraţi, respectiv 256 de imobile, şi alocarea sumei de 14,03 milioane de lei pentru plata despăgubirilor. Imobilele se află pe centura Municipiului Bucureşti între A1 (Autostrada Bucureşti-Piteşti) km 55+465 şi DN7(Pasaj Chitila) şi DN2 – A2, pe raza localităţilor Chiajna, Chitila, Dragomireşti-Vale, Afumaţi, Pantelimon, Dobroeşti, Cernica, Glina din judeţul Ilfov şi sectorul 1 din municipiul Bucureşti şi sunt deţinute de 256 de persoane fizice şi juridice, potrivit unui comunicat al Guvernului, remis miercuri AGERPRES.

Conform sursei citate, sumele destinate despăgubirilor se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, iar procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A.

Pe de altă parte, în anul 2013 a fost publicată Hotărârea Guvernului numărul 368/2013 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică 'Modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti între A1 – DN 7 şi DN 2 – A2'. Cuantumul despăgubirilor aprobate a fost de 48,9 milioane de lei. Acestea au fost consemnate pentru un număr de 317 imobile cu o suprafaţă de peste 218.000 de metri pătraţi, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES