Polițiștii de frontieră din portul Constanța au făcut o descoperire impresionantă după ce au percheziționat un automarfar sosit din Turcia. Astfel, autoritățile au anunțat descoperirea unui număr de 1.300 de butelii ce conţin nouă tone de gaz fluorurat, periculos pentru mediu, substanţă interzisă pe teritoriul României şi al Uniunii Europene.

Anunțul polițiștilor de frontieră

“În data de 11.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, în baza unor informaţii, au efectuat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, un control în Portul Constanţa Sud Agigea, asupra mărfurilor dintr-un automarfar, sosit din Turcia.

În urma controlului, au fost descoperite 1.300 butelii ce conţin nouă tone gaze periculoase pentru mediu, cu potenţial distrugător asupra stratului de ozon, substanţe care sunt interzise pe teritoriul României şi al Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, buteliile cu gaz, în valoare de aproximativ 900.000 lei, împreună cu ansamblul rutier, au fost sigilate de către autorităţile vamale.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transport şi tranzit de substanţe şi preparate periculoase.

Alertă la graniță. Polițiștii de fontieră avertizează

România este din nou luată cu asalt de imigranți, Poliția de Frontieră anunțând zilnic că au depistat persoane care vor să treacă ilegal granița. Numărul imigranților a crescut în 2020 cu 200% față de anul precedent, ajungând la peste 6.000 de persoane, transmite Digi24.

Situația a ajuns atât de gravă în unele localități  încât primarul Timișoarei a venit chiar la București pentru a cere sprijinul ministrului de Interne.

Totul se întâmplă pentru că ruta balcanică tradițională folosită de imigranți, prin Bosnia și Croația, a devenit tot mai dificilă.

Cu toate acestea, prezența imigranților nu ar trebui să-i îngrijoreze pe români, pentru că aceștia văd țara noastră doar ca pe o rută de tranzit. Ei nu doresc să rămână în România ci doresc să ajungă în țările din vest, care le oferă condiții mult mai bune. Acest lucru este dovedit și de datele de la granița de vest cu Ungaria unde zilnic sunt prinși solicitanți de azil care încearcă să forțeze ilegal granița.