„În perioada 15-16 iulie 2017, ANAF, prin DGAF, a desfăşurat acţiuni de control operativ la societăţi care au în proprietate, administrare/gestiune bazine de înot, piscine, ştranduri sau spaţii similare destinate activităţilor de divertisment, petrecere a timpului liber, agrement etc., cu precădere a celor care înregistrează o intensificare a activităţii în sezonul estival (în aer liber). Principalul obiectiv de control a vizat verificarea dotării cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) şi modului de utilizare a acestora, respectiv a fiscalizării sumelor încasate din vânzarea de bunuri şi/sau prestarea de servicii direct către populaţie”, se menţionează într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

În urma controalelor efectuate au fost verificaţi 142 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de circa 760.000 lei ( amenzi şi confiscări). Aşadar, reprezentanţii Fiscului au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale principale ( 122 amenzi şi 58 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 713.627 lei şi au confiscat sume (numerar) în valoare d 13.738 lei, venituri ilicite în valoare de 1.007 lei şi bunuri de 29.611 lei ( reprezentând în pondere semnificativă îmbrăcăminte).

ANAF menţionează că s-a dispus suspendarea activităţii a doi contribuabili (dintre care unul pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.28/1999 privind dotarea cu AMEF şi altul pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/2015).