In ceea ce priveste o eventuala marire de capital, Dan Nica, ministrul comunicatiilor, a spus ca „variantele posibile asupra carora Schroder Salomon Smith Barney (consultantul de privatizare n.n.) va trebui sa se pronunte sunt urmatoarele: aportul in numerar al actionarilor, oferta publica de actiuni sau o combinatie a celor doua. O decizie in acest sens va fi luata pe baza raportului intocmit de consultant, pentru care vor fi necesare 6-8 saptamani.” Dan Nica a raspuns astfel unei stiri din Financial Times, potrivit careia OTE a aprobat o infuzie de capital pentru RomTelecom, in valoare de 250 de milioane USD, prin care preia controlul asupra operatorului roman de telefonie fixa. Potrivit FT, infuzia de capital va permite RomTelecom sa-si achite obligatiile legate de serviciul datoriilor si sa accelereze programul de restructurare. Aceasta operatiune va fi urmata de o emisiune de obligatiuni in valoare de 250 de milioane USD, fondurile astfel obtinute fiind destinate finantarii proiectului de modernizare a retelei.

Prin reteaua SNR se vor putea tine videoconferinte
Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) va furniza, din septembrie 2002, servicii de videoconferinta intre Bucuresti si Cluj-Napoca, prin intermediul retelei punct-multipunct in banda de frecventa de 26 GHz, a declarat Gabriel Grecu, directorul general al companiei. „In punctele comerciale din cele doua orase vor fi infiintate sali de videoconferinta. Principalii beneficiari vor fi companiile si oamenii de afaceri. Pentru potentialii consumatori este mult mai ieftin sa apeleze la acest serviciu decat sa se deplaseze de la Bucuresti la Cluj-Napoca si invers”, a adaugat Grecu. Reteaua de 26 GHz permite transmisii de date cu o viteza ridicata, asigura acces Internet de mare viteza, ca si servicii precum videoconferinta (transmisii de sunet si imagini in timp real, interactiv, pe o retea de date), VoIP, video streaming (difuzare de sunet si imagine, in timp real, pe o retea de date). „Echipamentele pentru videoconferinta vor fi procurate de la producatorul norvegian Tandberg”, a precizat oficialul SNR.

Smecheria saptamanii

Configurarea optima pentru „auto-response” in MS Outlook

„Auto-response” este o optiune obligatorie pentru cei care primesc
e-mail-uri la care nu pot da reply
imediat (fie ca sunt plecati in concediu fie ca numarul de mesaje este prea mare), insa ei trebuie sa anunte
expeditorul ca va primi un raspuns in curand. Dar optiunea de
„auto-response” are „bug”-urile ei:
sa presupunem ca mail-ul trimis
automat se duce la o adresa care are la randul ei activata optiunea
„auto-response”. Se creeaza o bucla infinita, care va umple efectiv cele doua inbox-uri implicate. Pentru a
evita acest lucru puteti recurge la o mica „smecherie”: inchideti WordMail, creati un nou mesaj cu raspunsul
automat dorit si salvati-l ca template. Inchideti mesajul si alegeti „NO” cand MS Outlook va intreaba daca vreti sa pastrati mesajul astfel salvat. Dati apoi click pe „ToolsiRules wizard”,
selectati „Check messages when they
arrive” apoi „Next”. Alegeti „Sent”
din lista de recipienti, selectati adresa dvs. de mail, apoi click pe „To” si „OK”. In urmatorul panel click
„Reply using a specific template”, alegeti template-ul creat, alegeti
„User templates in file system” si
selectati automesajul creat anterior. Click „Open” si „Next” de doua ori. Tastati un nume in casuta, „Finish” apoi „OK”.