Intuitext este un instrument pus de Softwin la dispozitia tuturor companiilor care detin o cantitate importanta de documente in formate clasice (Adobe PDF, QuarkXPress, MS Word, PageMaker) sau chiar pe suport traditional si care doresc sa le converteasca in XML, HTML, OEB, Adobe eBook Reader sau MS Reader si, de asemenea, in formate proprietare destinate cartilor electronice. Versiunea franceza a Intuitext are ca public tinta corporatii, edituri, biblioteci, producatori de dispozitive ebook de pe piata franceza. Clientii care vor accesa versiunea in limba franceza vor avea la dispozitie aceleasi optiuni de conversie ca si in varianta in limba engleza a site-ului,

Intel a renuntat la divizia sa de web-hosting
Intel Corp. si-a anuntat retragerea de pe piata serviciilor de web-hosting, dupa mai putin de trei ani de functionare. Compania va gazdui in continuare site-urile clientilor sai pe o perioada de un an, dupa care le va transfera pe serverele altor companii. Printre clientii Intel Online Services se numara Sony, U.S. Army, American Stock Exchange Inc. Initial, planurile Intel pentru aceasta divizie au implicat investitii de 150 milioane USD, suma cu care s-au construit facilitati capabile sa gazduiasca 10.000 de servere. Intel anuntase deschiderea a 12 centre similare pe plan mondial.

Primul cip MRAM de 1Mbit a fost realizat de Motorola
Sectorul de Semiconductori al companiei Motorola (SPS), in colaborare cu Laboratoarele Motorola, a anuntat realizarea primului cip de memorie universala MRAM de 1Mbit. Noul produs are potentialul de a deveni memoria universala pentru marea majoritate a aplicatiilor digitale cum ar fi telefoanele celulare, echipamentele mobile, laptopuri, computere sau chiar automobile. Acest cip de memorie revolutionar va rezolva neajunsuri cum ar fi pornirea lenta a computerelor si a telefoanelor mobile, pierderea datelor, timpul lung de asteptare pentru incarcarea datelor si durata scurta de viata a bateriilor. Cipul MRAM este proiectat pentru a permite programelor si datelor sa ramana in memoria locala, chiar si in lipsa alimentarii. Tehnologia MRAM permite, de asemenea, integrarea optiunilor de memorie multipla intr-un singur cip, ceea ce va duce la echipamente cu dimensiuni mai mici si un cost mai eficient.

Microsoft, acuzata de furt de tehnologie
Compania Microsoft a fost actionata in judecata de firma Burst.com pe motivul ca ar fi furat si comercializat produsele acesteia. Obiectul procesului este produsul Microsoft Corona, un decodor video ce urmeaza a fi lansat in curand pe piata si care este suspectat ca ar ingloba tehnologii de video-delivery concepute si dezvoltate de Burst.com. De asemenea, Microsoft mai este acuzata de presiuni facute asupra partenerilor sai Intel si RealNetworks, in urma carora cele doua companii si-ar fi retras sprijinul acordat tehnologiilor Burst. Microsoft ar fi reusit sa aiba acces la codurile sursa ale programelor Burst in perioada cand cele doua companii negociau o colaborare.

Softul saptamanii

Substitut pentru Windows Explorer
Din paleta de utilitare care incearca sa detroneze clasicul Windows Explorer, am ales saptamana aceasta 2XExplorer, o aplicatie freeware utila si interactiva. Din punctul de vedere al optiunilor oferite, 2XExplorer este mult mai avansat decat concurentul sau. Printre acestea amintim filtrele pentru fisiere, shortcut-uri de la tastatura pentru o mare varietate de comenzi, informatii despre sistem, diverse optiuni de sortare a fisierelor. De asemenea, 2XEplorer copiaza modelul cu doua paneluri folosit de Norton Commander, ceea ce duce, implicit, la imbunatatirea sistemului de gestionare a folderelor si fisierelor.
Programul permite si autocompletarea de comenzi. Aplicatia are incorporat si un editor de texte care, spre deosebire de Notepad, nu este limitat de marimea fisierelor, are optiuni de cautare
si inlocuire, precum si shortcut-uri.
Il puteti descarca de la https://netez.com/2xExplorer/

Graficul saptamanii

Cele mai vizitate site-uri sportive in prima saptamana a Mondialului
Compania NetRatings a monitorizat principalele portaluri cu profil sportiv, pentru a vedea care este impactul produs de desfasurarea Cupei Mondiale la Fotbal asupra numarului de accese pe aceste site-uri. Astfel, traficul inregistrat pe site-ul oficial al FIFA, dedicat special evenimentului, a crescut cu 420% in saptamana incheiata pe 2 iunie. Site-ul, care poate fi accesat la adresa fifawordlcup.yahoo.com si este produs de compania Yahoo Inc. a atras peste 527.000 de vizitatori unici in perioada mentionata, comparativ cu numai 101.000 in saptamana anterioara. Din topul primelor cinci clasate, rezulta ca Mondialul pare sa nu-i fi interesat prea mult pe americani, care au continuat sa acceseze site-urile dedicate sporturilor lor preferate.