Produsele semiconductoare Samsung vor fi furnzate prin ASBIS
Grupul ASBIS, principal distribuitor de componente de calculator pe pietele de desfacere din Europa, si Samsung Semiconductor Europe au incheiat un contract de distributie prin care ASBIS va livra produsele Samsung in Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Macedonia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Iugoslavia, Turcia, Egipt, Tunisia, Algeria, Maroc, Kenya si Emiratele Arabe Unite. Saptamana trecuta, ASBIS a efectuat prima livrare de produse conductoare Samsung, care a inclus Rambus, PC133, DDR si module de memorie SRAM, precum si monitoare TFT-LCD.

CISCO si IBM colaboreaza
Oferind acces simultan la doi lideri mondiali ai revolutiei fortei de munca mobile, Cisco Systems si IBM au anuntat ca isi unesc eforturile pentru a face posibila conectarea sigura si rapida la servicii Internet pentru afaceri, precum si alte servicii de retea din cadrul companiilor si din locuri publice de tipul hotelurilor si centrelor de conferinte. IBM Global Services va oferi consultanta in materie de retele radio, integrarea sistemelor, servicii la fata locului si suport tehnic (help desk), iar Cisco va furniza produse si solutii pentru infrastructurile de retea in cadrul programului Cisco Mobile Office.

IBM lucreaza la cel mai puternic computer dedicat activitatilor meteo
Centrul National pentru Cercetari Atmosferice din Statele Unite a selectat compania IBM pentru executarea celui mai performant supercomputer existent in acest domeniu. El va ajuta la efectuarea previziunilor legate de schimbarile climaterice care au efect asupra agriculturii si incalzirii globale a Terrei. Numit „Blue Sky”, sistemul este conceput sa realizeze sapte trilioane de operatii pe secunda, pe un hard IBM SSA de 31,5 trilioane de biti. Executia calculatorului se va realiza in doua etape, iar acesta va deveni complet operational in septembrie 2002.    

Banca Carpatica a lansat serviciul de e-banking „Carp Info Bank”
Serviciul se adreseaza in principal intreprinderilor mici si mijlocii, care detin ponderea cea mai mare din totalul clientilor bancii. „Carp Info Bank” are ca scop o informare mai buna si mai rapida a detinatorilor de conturi care pot accesa on-line date precum situatia financiara la zi, operatiunile zilnice desfasurate prin banca, situatia depozitelor in lei si in valuta, precum si cursurile valutare. Banca garanteaza confidentialitatea acceselor printr-un sistem securizat diversificat.
(Paul Stroe)

S-a desfasurat Jobshop 2001 IT&C
In perioada 13-15 noiembrie 2001 asociatia studenteasca BEST Bucuresti a organizat, sub patronajul Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, targul de locuri de munca Jobshop 2001 IT&C. Manifestarea a fost destinata studentilor si absolventilor din domeniul tehnologiei informatiei, si a avut ca scop sa ofere companiilor de profil posibilitatea de a contacta direct potentialii candidati pentru locuri de munca si de a-si face cunoscute in randul studentilor atat stagiile de pregatire, cat si seminariile destinate acestora. In cadrul aceleiasi manifestari a avut loc si masa rotunda cu titlul: „Un viitor in Romania” si au fost prezentate programele Guvernului pentru sprijinirea tinerilor specialisti romani si solutiile menite sa stimuleze implicarea comunitatii de afaceri in sistemul de invatamant de specialitate. (Paul Stroe)