Primul proiect incheiat sub acest acord este participarea BERD la capitalul Interamerican Romania cu suma de 3,4 milioane USD, pentru achizitia a 20% din actiunile asiguratorului. Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea produselor de asigurari, tehnologia informationala si pozitia pe piata a companiei. Interamerican estimeaza ca veniturile sale din prime de asigurare in anul 2002 se vor situa peste nivelul sumei de 12 milioane euro.

Sara Merkur
lanseaza polite in valuta
Compania de asigurari Sara Merkur a implinit sapte ani de existenta si sase ani de activitate comerciala pe piata romaneasca a asigurarilor. Actionarul majoritar al Sara Merkur este Merkur Versicherung, cea mai veche firma de asigurari din Austria. Compania are un portofoliu de peste 80.000 de clienti si isi distribuie produsele pe piata romaneasca prin intermediul a 21 de brokeri si prin propria organizatie de vanzari, prezenta in 11 municipii ale tarii. Incepand cu 1 iunie, Sara Merkur a lansat primele sale produse in valuta, clientii firmei putand opta acum pentru variantele in euro ale asigurarilor Profit, Precaut, Serena, Solidar si Protecta.

Asigurari in sprijinul IMM-urilor
In data de 5 iulie, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare (UNSAR) va organiza seminarul „Asigurarile in sprijinul IMM-urilor”, manifestare aflata sub patronajul Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatiei. Tematica abordata se va axa pe deductibilitatea primelor de asigurare din perspectiva noii legi a impozitului pe profit, protejarea patrimoniului si a activitatilor IMM-urilor prin asigurare, prezentarea produselor firmelor de asigurari. Printre institutiile invitate sa participe se numara Ministerul Finantelor Publice, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, IMM-uri, banci comerciale, brokeri din asigurari etc.