Reteaua retail Flamingo cuprinde in acest moment 25 de magazine si 10 filiale in toata tara. In perioada ianuarie-iunie 2002, Flamingo a deschis trei magazine noi, printre care cea mai mare autoservire IT si prima cu program non-stop din Romania – Flamingo Lahovary. In 2001, vanzarile retail ale companiei Flamingo au reprezentat 32% din cifra totala de afaceri.

Fabrica de mobila Pipera a fost cumparata de un italian
Compania italiana Nusco Trade, care care are ca actionar majoritar o persoana fizica italiana, a achizitionat 92,74% din actiunile fabricii de mobila Pipera Bucuresti in cadrul unei oferte publice de preluare. Preluarea Pipera s-a realizat in urma majorarii pretului de oferta de la 190 lei/actiune la 523 lei/actiune. Pentru intreg pachetul cumparat, investitorul italian a platit 74,5 miliarde lei. Pipera are un capital social de 153,7 miliarde lei, iar valoarea nominala a unei actiuno este de 1.000 de lei. Fabrica de mobila Pipera a consemnat pierderi in ultimii doi ani de activitate. Numarul salariatilor companiei se ridica la peste 1.100 de persoane. Prin prospectul de emisiune, Nusco s-a angajat sa mentina obiectul de activitate al societatii Pipera si sa il completeze cu activitati noi, sa mentina partial conducerea societatii, in functie de performante, si sa nu lichideze societatea.

Contractul pentru consultanta RomTelecom a fost oficializat

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a transmis companiei Schroder Salomon Smith Barney o scrisoare in care o informeaza ca a acceptat conditiile din contractul de consultanta pentru privatizarea RomTelecom, ceea ce echivaleaza cu intrarea in vigoare a acestuia, a declarat ministrul de resort, Dan Nica. Practic, Schroder Salomon Smith Barney trebuie sa prezinte ministerului lista cu subcontractantii pe care ii va atrage pentru derularea contractului: acele firme de consultanta financiara, juridica si contabila care vor colabora in procesul de consultanta. „Semnarea contractului va avea loc in urmatoarele zile, dupa prezentarea acestei liste cu subcontractanti”, a adaugat ministrul. Totodata, actionarii RomTelecom au ajuns la o intelegere privind sustinerea dezvoltarii ulterioare a companiei. Actionarii au aprobat planul de afaceri al companiei si cadrul care asigura cerintele de finantare ale acesteia.