”Avem o perspectivă negativă …. de la şase luni la 24 de luni”, a declarat el.
Chambers a menționat că în situația în care poziţia fiscală a SUA se deteriorează şi mai mult sau dacă blocajul politic se adânceşte, agenția de evaluare financiară ar putea reduce din nou ratingul SUA.

”Perspectiva indică faptul că există o probabilitate din trei pentru o retrogradere în perioada menţionată”, a afirmat el.

Chambers a mai spus că va mai trece ceva timp până când SUA îşi va recupera ratingul AAA. ”Ar fi nevoie de o stabilizare a datoriei ca parte a economiei şi de un eventual decline”, precum şi ”de o mai mare abilitate de a ajunge la un consens la Washington decât ceea ce vedem în prezent” pentru ca SUA să primească din nou ratingul maxim, a explicat directorul general al S&P.

Şeful diviziei de ratinguri de ţară al agenţiei, David Beers, a declarat de asemenea duminică, pentru Fox News, că nu se aşteaptă la un impact prea mare la deschiderea burselor de luni din cauza a ceea ce el a numit ”o deteriorare uşoară” a ratingului SUA, de la nivelul cel mai ridicat, AAA, la AA+.
Sursa: Agerpres