Lovitură pentru Rusia! Nu vor putea participa: Nu vreau să văd pe pista de concurs ucigași

Mai precis, atleta ucraineană Iaroslava Mahucih, autoarea celei mai bune performanțe mondiale a anului la săritura în înălţime, a spus în ziua de miercuri, 13 iulie, că „ucigaşii” ruşi nu au ce căuta la Campionatele Mondiale de atletism care vor debuta vineri la Eugene, Oregon.

Tânăra sportivă, medaliată cu aur la Mondialele în sală de la Belgrad din luna martie, a făcut referire la cazul rivalei sale şi fosta sa prietenă rusă, campioana mondială şi olimpică en titre Maria Lasiţkene, care nu va putea concura la Eugene deoarece Federaţia internaţională de atletism a urmat recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a exclude sportivii ruşi şi belaruşi din competiţiile sale ca urmare a invaziei din Ucraina.

„Înainte de 24 februarie, noi am avut bune relaţii, noi am vorbit. Dar din acea zi, totul s-a schimbat pentru că ea nu a mai scris niciodată sportivelor noastre. Ea i-a scris ulterior lui Thomas Bach  pentru a putea concura. Eu nu vreau să văd pe pista de concurs ucigaşi. Pentru că acest război a ucis mulţi dintre sportivii noştri”, a spus Iaroslava Mahucih, conform afp.com

Sportivii din Rusia şi Belarus ar putea fi interziși la Jocurile Olimpice din 2024

Sportivii din Rusia şi Belarus riscă să nu mai poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris, din anul 2024. Anunțul a fost făcut de unul dintre cei mai vechi membri ai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Sir Craig Reedie.

Acesta susține că există posibilitatea ca sportivii să primească o interdicție în acest sens, din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, notează Reuters.

Amintim faptul că încă din luna februarie, Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat tuturor federațiilor sportive internaționale să elimine din competițiile lor toți sportivii care vin din Belarus sau Rusia.

În acest sens, având în vedere evoluția situației, Sir Craig Reedie consideră că sunt foarte mici șansele ca în 2024, sportivii din cele două țări să poată să revină în sportul internațional. Totul depinde însă de cum vor evolua lucrurile în următorii doi ani.

„Va trebui să luăm o decizie cu privire la ceea ce se întâmplă cu fiecare dintre cele două ţări şi cred că sentimentul general este că ele nu ar trebui să se califice”, a declarat Reedie, fost vicepreşedinte al CIO, citat de presa britanică.