Compania de productie TV Paprika, care activeaza deopotriva pe pietele din Romania si Ungaria, a devenit membra a Sparks Network, singura retea de producatori independenti de televiziune din lume, potrivit unui comunicat remis redactiei.

La nivel mondial, Sparks Network reuneste 20 de jucatori din domeniul productiei de televiziune, fiind o platforma de schimb unica, prin care se realizeaza schimbul si distributia de formate. Sparks Network este compusa din urmatoarele companii TV: Ay yapim (Turcia), Ambience Entertainment (Australia), ATM Grupa (Polonia), Boomerang (Spania), Imagic (Orientul Mijlociu), Moskito TV (Finlanda), Elephant&Cie (Franta), Janus Entertainment (Germania), Promofilm (America), Optimystix (India), Titan Television (Suedia), Triangle Production (Italia) and Zana Media (Elvetia). Portofoliul de formate TV al Sparks TV cuprinde nume precum Room 421, Sharkys Friends, Hazard, Doobidoo, The Unknown, Go go Stop, Amigo, House Trap, Nothing but the truth, Undercover Lover si Clueless. 

Compania Paprika a fost infiintata acum cinci ani de catre Peter Marschall si si-a castigat faima gratie implementarii unor formate precum ‘Schimb de mame”, “Super Nanny”, “The Block” ( Santier in lucru), dar si datorita formatelor locale. In prezent, Paprika 145 de angajati si produce mai bine de zece show-uri de televiziune printre care: “Mondenii”, “Schimb de Mame”, “Super Nanny”, “Santier in lucru”, “Nunta in 48 de ore”.

Formata din doua entitati: “Paprika Entertainment”, care produce emisii TV, manageriata de Peter Marschall, si “Paprika Promotion”, Paprika a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de aproximativ cinci milioane de euro. Pe langa Romania si Ungaria, Paprika si-a inceput activitatea operationala si in America de Sud, in Columbia si Uruguay, prin intermediul companiei “Paprika Latino”. Printre competitori se numara casele de productie Prime Time World Broadcast, Sagitarius Communication, La dolce Vita Production, Direct Target si altii.

Sursa: Paprika

Data: 19 Decembrie 2007