Acest lucru va fi asigurat prin intermediul unui portal complex dezvoltat de SIVECO Romania, care va oferi acces integrat dintr-un punct unic către cele trei servicii on-line, disponibile în prezent prin intermediul a trei website-uri diferite.

Portalul va fi dezvoltat pentru Oficiul pentru Publicaţii al Comisiei Europene. În urma câştigării licitaţiei organizate în anul 2012 de către instituţia europeană, SIVECO Romania va furniza servicii de dezvoltare software şi mentenanţă, în cadrul unui contract cadru încheiat pentru următorii 2 ani.

Noul portal va reuni peste 390.000 de anunţuri de achiziţii publice, 5.900 de publicaţii şi 2.000 de decizii legislative publicate în fiecare an. Un volum foarte mare de informaţii va putea fi accesat cu uşurinţă prin intermediul unor funcţionalităţi de căutare simplă şi avansată care oferă utilizatorilor posibilitatea de a identifica informaţia relevantă mult mai rapid.

Un alt avantaj esenţial al acestui portal îl constituie capabilităţile de notificare automată a utilizatorilor asupra noutăţilor apărute în ariile specifice de interes, disponibile pentru orice tip de echipament, inclusiv cele mobile.

„În ultimii 5 ani, expertiza noastră în proiecte integrate complexe la nivel european a constituit un avantaj competitiv important în procesul de câştigare a unor astfel de contracte. SIVECO a încheiat primele contracte cu Oficiul pentru Publicaţii al Comisiei Europene cu trei ani în urmă, pentru servicii de dezvoltare software şi mentenanţă pentru portalul CORDIS – portalul dedicat cercetării la nivel european. CORDIS este principalul punct de informare în ceea ce priveşte programele de cercetare finanţate de Comisia Europeană, înregistrând  în fiecare lună peste 3 milioane de pagini accesate şi 500.000 de documente descărcate”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General, SIVECO Romania.

SIVECO Romania dezvoltă peste 20 de proiecte pentru organizaţii importante ale Uniunii Europene, printre care Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei, Eurostat – Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Agenţia Executivă pentru Sănătate şi Consumatori şi EuropeAid – Oficiul de cooperare din cadrul Comisiei Europene.