Clienţii Uniqa Asigurări vor putea primi gratuit, începând din 2010, alerte prin SMS sau pe e-mail despre fenomenele meteorologice extreme cu 2 ore înainte ca acestea să înceapă. Acest serviciu de informare va putea fi activat începând de luna viitoare, în momentul încheierii sau reînnoirii unei asigurări.

Lansarea serviciului coincide cu începerea campaniei RCA. Acest tip de asigurări le aduce companiilor de profil circa 30% din încasări. Oficialii Uniqa au declarat că vizează încheierea a 150.000 – 160.000 de poliţe RCA în campania de iarnă.

Avertizările meteorologice urmează să fie „personalizate” în funcţie de adresa indicată de client şi de codul poştal al acesteia.

Asiguraţii Uniqa vor fi informaţi, de exemplu, despre vijeliile în timpul cărora vântul va avea o viteză de peste 100 de kilometri pe oră, de ninsorile care urmează să se depună într-un strat mai mare de 10 cm într-o perioadă de şase ore, furtuni, ploi torenţiale, lapoviţă şi polei.

Despăgubirile pentru daune produse de evenimente meteo vor fi acordate chiar şi clienţilor care au primit avertizări în prealabil. „Acoperirea poliţei rămâne activă”, a spus vicepreşedintele Uniqa Asigurări, Alfred Vlcek.