Întrebat de postul de radio BFM Business dacă banca franceză are de gând să depăşească cifra de 1.000 de posturi ce ar urma să fie eliminate, Sammarcelli a răspuns afirmativ dar nu a dat o cifră exactă. "Vom propune un anumit număr de posturi ce ar urma să fie eliminate la sediul grupului, care ar reprezenta aproximativ 500 de angajaţi", a precizat Sammarcelli. "Vor exista de asemenea reduceri de locuri de muncă la reţeaua din Franţa şi cea internaţională", a mai spus Sammarcelli.

Potrivit directorului general de la Societe Generale, grupul are în prezent 154.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 60.000 în Franţa.

Societe Generale a anunţat marţi un plan de economii de 900 milioane de euro până în 2015, care ar urma să se adauge reducerilor de costuri de 500 milioane de euro realizate anul trecut. În paralel, grupul bancar francez a informat că în primul trimestru al acestui an profitul său net a scăzut cu 50% până la 364 milioane de euro.

Divizia din România, BRD-Groupe Societe Générale a anunţat că a revenit pe profit în primul trimestru din acest an, banca raportând un rezultat net de 13 milioane de lei, după pierderea înregistrată la finalul anului 2012, în timp ce profitul net a fost în scădere cu 84% faţă de T1 2012.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajaţi şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume.
Sursa: Agerpres