Liderul mondial şi-a vărsat nervii pe rachetă la capătul unui punct pierdut şi s-ar putea alege cu o amendă din partea organizatorilor americani, care nu tolerează astfel de gesturi.

Simona şi-a distrus racheta la 2-0 pentru jucătoarea din Estonia în setul secund. Halep a fost învinsă de Kanepi cu 6-2, 6-4. Constănţeanca a dat cu racheta de pământ în lipsă de soluţii pentru a contracara jocul de excepţie al adversarei. Comisia de Disciplină de la US Open va analiza momentul de furie al jucătoarei din România. O astfel de ieşire este amendată, de obicei, cu sume cuprinse între 5.000 şi 30.000 de euro şi rămâne de văzut care va fi cuantumul stabilit, scrie Mediafax.

N-ar fi prima amendă pe care Simona Halep o primeşte pentru astfel de gesturi. În martie, în turul 2 de la Miami, a avut un gest asemănător în timpul meciului cu Oceane Dodin. Atunci a fost, de asemenea, avertizată de arbitrul de scaun, iar publicul a huiduit-o pentru ieşirea nervoasă.

2.500 de dolari a fost atunci amenda primită de Halep. Simona Halep a fost eliminată şi anul trecut în primul tur de la US Open, de Maria Şarapova. Rusoaica s-a impus atunci cu 6-4, 4-6, 6-3.