2 aprilie 2007. Deal pe BRD: 9,4 milioane lei pentru un pachet de 0,06% din capitalul băncii, 448.000 acţiuni fiind transferate la un preţ de 21 lei fiecare.

3 aprilie. O şedinţă verde la BVB: BET 0,76%, BET-C 1,3%, BET-FI 0,01%, pe fondul unei lichidităţi relativ reduse: doar 10 milioane euro. Se conturează un nou trend pe bursa românească: acţiunile companiilor mici (small caps) aduc cele mai bune randamente, urmează apoi titlurile lichide de la prima categorie şi, pe ultimul loc, SIF-urile. Dacă în anii trecuţi SIF-urile conduceau în topul randamentelor, în 2007 acestea au adus, deocamdată, pierderi. Motivaţii pentru aceste evoluţii există: titlurile companiilor mici au fost până acum ignorate de către investitori din motive de lichiditate, transparenţă şi guvernare corporatistă de care se bucurau mai mult titlurile blue-chip.

Astfel, indicatorii financiari ai companiilor medii şi mici au rămas la valori foarte atractive, spre deosebire titlurile blue-chip, care au ajuns sa fie relativ corect evaluate de piaţă. Sigur, marii investitori au rămas fideli acestora, companiile de talie medie şi mică neoferind lichiditatea necesară. Ele sunt însă preferate de investitorii de talie medie. Această etapă consolidează piaţa, fiind un semn al maturizării. Investitorii pun tot mai mult în balanţă rezultatele companiilor când îşi stabilesc plasamentele, iar dacă mărimea portofoliului este în echilibru cu lichiditatea oferită de acţiunile small cap, acestea devin plasamente interesante. Un nou deal pe BRD: 7,5 milioane lei, 0,05% din capital, 358.000 acţiuni transferate la un preţ unitar de 21 lei. Banca îşi propune ţinte interesante în acest an: creşterea profitului net de minimum 15% (circa 232 de milioane de euro), investiţii de 70 milioane euro.

4 aprilie. Ascensiunea de ieri a pieţei americane cu peste 1% (indicele DJIA a revenit peste nivelul de 12.500 puncte) a impulsionat pieţele din Asia, unde aproape toţi indicii au înregistrat aprecieri de peste 1%, remarcându-se Nikkei (Japonia) cu 1,74%. La BVB, SIF-urile au recuperat scăderile de luni, continuând evoluţia în range.

5 aprilie. SIF-urile şi-au continuat evoluţia uşor ascendentă, consolidând nivelurile actuale.