Donald Trump a amenințat că, dacă se întoarce la Casa Albă după alegerile din 5 noiembrie, va ordona „cea mai mare deportare” de migranți din istoria țării. Liderul american și-a justificat gestul prin faptul că aceștia „vor distruge țara, nu avem de ales”.

La un miting de campanie în Waukesha, statul Wisconsin, Donald Trump a făcut o serie de declarații radicale. El a spus că permitea milioanelor de oameni, mulți dintre ei foarte răi, să intre prin granița de sud nu este sustenabil.

Donald Trump susține că migranții ar putea distruge țara

Liderul SUA a adăugat că aceștia ar putea distruge țara și că va efectua cea mai mare deportare din istorie.

Donald Trump l-a acuzat din nou pe contracandidatul său, președintele democrat Joe Biden, că în ultimii patru ani a aplicat o politică a frontierelor deschise. În opinia sa, acest lucru a dus la o „invazie” a migranților.

„Să permiţi unor milioane şi milioane de oameni, mulţi dintre ei foarte răi, să intre prin graniţa de sud nu este sustenabil. Ei vor distruge ţara.

Vom efectua cea mai mare deportare din istorie. Nu avem de ales”, a declarat Trump.

Donald Trump
Donald Trump/SURSA FOTO: Dreamstime

Ce vrea să facă liderul republican dacă ajunge la Casa Albă

Declarațiile lui Trump vin după publicarea unui interviu cu revista Time. În cadrul intervenției sale, el a detaliat că, dacă va câștiga alegerile din noiembrie, intenționează să desfășoare armata pentru a urmări și reține migranții fără acte.

În același interviu, Donald Trump nu a exclus posibilitatea construirii unor noi lagăre de detenție pentru migranți. Liderul american a câștigat alegerile în 2016 după ce a promis că va construi un zid la granița cu Mexicul.

Acesta a pus din nou migrația în centrul campaniei sale. Tema a devenit una dintre problemele care îi preocupă cel mai mult pe alegători.

Migrația, o problemă pe agenda americanilor

Republicanul a făcut campanie în Wisconsin și Michigan, profitând de o pauză în procesul penal de la New York. Donald Trump vizitează aceste două state în care se află la egalitate cu Biden în sondaje. El a accentuat problema migrației, acuzând administrația Biden pentru ceea ce el numește o „baie de sânge la graniță”.

Biden a inversat politica lui Trump. Liderul de la Casa Albă a adoptat programe de permise umanitare și restricționând cererile de azil la graniță.

Anul trecut, peste două milioane de oameni au fost arestați în timp ce încercau să treacă ilegal granița de sud a Statelor Unite.