Controlat de partidul premierului de stânga Robert Fico, parlamentul a decis creşterea la 23% a impozitului pentru societăţi şi la 25% pentru veniturile persoanelor care câştigă mai mult de 3.300 de euro pe lună.

În plus, cei mai importanţi politicieni, între care preşedintele, miniştrii şi parlamentarii, vor plăti un impozit suplimentar de 5%, ca parte a măsurilor de austeritate impuse de guvernul condus de Robert Fico care au drept scop reducerea deficitului.

Introdus în 2004, impozitul unic pe venit (cota unică de impozitare) de 19% a fost considerat un motor important al succesului economic al acestei ţări fost comuniste cu 5,4 milioane de locuitori, atrăgând investiţii străine în principal în sectorul auto şi electronic.
La putere din aprilie, guvernul Fico intenţionează de asemenea să introducă taxe suplimentare pentru bănci şi să reformeze sistemul de pensii pentru a reduce deficitul public estimat la 4,6% din PIB în acest an la sub 3% aşa cum este prevăzut de Tratatul de la Maastricht.
Sursa: Agerpres