Siveco România, unul dintre cei mai importanţi integratori de sisteme IT şi dezvoltatori de aplicaţii software de pe piaţa locală, furnizează, împreună cu Reggiani (Italia) şi Artemis (Luxemburg), servicii de dezvoltare software şi mentenanţă pentru portalul de cercetare CORDIS al Uniunii Europene.

Contractul a fost semnat în decembrie 2008, se va derula pe o perioadă de patru ani, iar valoare totală a acestuia se ridică la 7,8 milioane de euro, a anunţat, luni, producătorul român de aplicaţii software.

Cu peste trei milioane de pagini accesate şi până la 500.000 de documente descărcate lunar, portalul CORDIS facilitează participarea la activităţile de cercetare europene, fiind sursa oficială de informare pentru cererile de oferte lansate în cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi activităţi demonstrative.

Siveco România a fost înfiinţată în anul 1992 de către acţionari români. În anul 2003, acţionar majoritar a devenit compania olandeză Siveco Netherlands BV.

SURSA: Mediafax