"Sunt cele mai violente bombardamente din ultimele 14 zile. Este incredibil, sunt de o violenţă extremă, nu a mai fost niciodată aşa. Se trag în medie patru rachete pe minut", a afirmat Hadi Abdallah, membru al Comisiei generale a revoluţiei siriene, conform Agerpres.

"În mai multe cartiere – Baba Amr, d’al-Inchaat, Khaldiyé şi Bayyada – sunt cele mai intense bombardamente din ultimele zile", a subliniat el.

Aviaţia militară a survolat Homs, a precizat militantul sirian, calificând această desfăşurare de forţe "fără precedent". Forţele regimului Bashar al-Assad bombardează oraşul rebel Homs din 4 februarie pentru a încerca să reprime mişcarea de protest. Acţiunile de reprimare desfăşurate de forţele siriene s-au soldat de la mijlocul lunii martie a anului trecut, cu peste 6.000 de morţi, potrivit militanţilor.

NATO nu se implică
 
NATO nu are nicio intenţie de a interveni în Siria aşa cum a făcut în Libia în 2011, deoarece nu dispune de un mandat în acest scop din partea Naţiunilor Unite, a declarat vineri la Ankara secretarul general al Alianţei nord-atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

El a condamnat însă cu fermitate reprimarea contestării populare din Siria, soldată cu peste 6.000 de morţi, potrivit ONU, începând din martie anul trecut.

Secretarul general al NATO a explicat în interviu că anul trecut NATO a avut un mandat clar al Consiliului de Securitate al ONU pentru operaţiunile împotriva forţelor fostului lider libian Muammar Gaddafi.

"Dar există o diferenţă în ce priveşte Siria", a subliniat secretarul general al NATO, notând că "aceste condiţii nu există, în cazul Siriei".

Întrebat dacă NATO are în vedere să se implice în posibile operaţiuni umanitare în Siria, pe care le susţine îndeosebi Turcia, vecină a Siriei, şi care ar avea obiectivul de a ajuta populaţia civilă afectată de violenţe, Rasmussen a exclus şi această eventualitate. "NATO nu are niciun rol de jucat în legătură cu acest subiect", a spus el.