Declarațiile sunt în favoarea Simonei

Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani pentru dopaj, iar audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne se apropie. După cum se știe, procesul tenismenei din Constanța se va desfășura în perioada 7-9 februarie 2024. Halep a depus apelul împotriva suspendării de patru ani dictate de ITIA după ce sportiva noastră a fost depistată pozitiv la Roxadustat și nereguli în pașaportul biologic.

Trecut printr-o situație asemănătoare, fostul mare fotbalist Adrian Mutu, actualmente antrenor la CFR, spune că este alături de tenismena noastră.

„Nici nu vreau să mă gândesc la sentimentele pe care le are ea în acest moment. Este o perioadă dificilă psihic, am fost într-o situație asemănătoare. Ca român, nu ai cum să nu fii alături de ea. I-aș spune să rămână puternică. Am citit despre caz, am văzut că fostul ei antrenor și-a asumat vina. Nu ai cum ca judecător să nu iei în calcul acele declarații care, zic eu, sunt în favoarea Simonei. Sunt alături de ea și sper ca totul să se termine cu bine la TAS și să revină pentru că este o mare sportivă. Mi se pare o sportivă foarte ambițioasă. Cred că va lupta să revină la vârf dacă totul va fi ok după judecata de la TAS” a declarat în exclusivitate pentru Capital, Adrian Mutu.

Adrian Mutu
Adrian Mutu (SURSA FOTO: Inquam Photos / Stefan Constantin)

„Briliantul” a fost depistat pozitiv în 2004

Adrian Mutu a fost descoperit pozitiv la cocaină în octombrie 2004, pe vremea când evolua în tricoul lui Chelsea. El a trebuit să ispășească o pedeapsă de șapte luni de suspendare. Gruparea londonează, pe atunci patronată de Roman Abramovici, a încercat să obțină daune morale de multe milioane de euro de la fotbalistul român.

Ani la rând Mutu s-a judecat cu clubul de pe Stamford Bridge, pe la mai multe instanțe. Procesul, care a trecut și pe la TAS – instanță care l-a scos vinovat, s-a încheiat abia în 2018. Atunci, Curtea Europeană a Drepturilor Omului respingea recursul formulat de Mutu, între timp retras din activitatea de fotbalist, împotriva deciziei TAS.

„Briliantul” avea de achitat, conform hotărârii, 17,1 milioane de euro clubului Chelsea. Și totuși, Adrian Mutu a reușit să scape de achitarea despăgubirilor, întrucât hotărârea instanței a avut efecte doar pe perioada cât era jucător activ. Cum, el nu mai este fotbalist profesionist, Mutu nu mai are nicio datorie către gruparea londoneză.

Mai mult de atât, golgheterul naționalei României a mai trecut printr-un astfel de episod. În 2010, el a fost declarat pozitiv la Sibutramină. El a mai stat pe tușă încă 9 luni fiind suspendat după acest scandal.