Ce șanse are Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice?

Simona Halep și Jocurile Olimpice. Horia Tecău a analizat probabilitatea ca Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice din acest an.

El crede că Simona Halep are nevoie de un rezultat bun, de la sferturi în sus, pentru a urca în primele 400 de jucătoare de tenis. Tecău consideră că Halep poate face așa ceva.

Nu știe în ce formă este în prezent, dar crede că poate. Încă nu s-a luat decizia la WTA privind clasamentul sportive. Decizia finală nu se va lua până în Jocurile Olimpice.

„Simona are nevoie de un rezultat bun, de la sferturi în sus, pentru a urca în primele 400 de jucătoare. Dar cred că poate face asta. Nu știu în ce formă este, dar cred că poate. Încă nu s-a luat decizia la WTA privind clasamentul ei.

Îmi doresc să fie alături de noi, dar cred că decizia nu se va lua până în Jocurile Olimpice. Ar însemna mult pentru noi, un plus de moral pentru întreaga delegație. Ar fi o speranță la podium”, a declarat el.

Horia Tecău
Horia Tecău (SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Simona Halep nu va participa la Roland Garros 2024. Nu a primit un wild card. Organizatorii turneului de tenis au oferit invitații speciale jucătoarelor de tenis din Franța și unor sportive din Australia și SUA.

„E politica turneului, a francezilor. Ei mereu au susținut jucătoarele naționale. E decizia lor. Au și acel schimb cu Australia și America”, a adăugat Horia Tecău.

Cine va participa la Roland Garros 2024?

Alize Cornet, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Kristina Mladenovic, Chloe Paquet și Jessika Ponchet sunt privilegiatele care vor fi prezente în tabloul principal.

Celelalte două wild carduri au fost distribuite federațiilor de tenis din Australia și SUA în cadrul parteneriatului care garantează Franței câte o invitație la Australian Open și US Open. Ajla Tomljanovic și Sachia Vickery sunt norocoasele din acest an.

Cu toate că Simona Halep nu va concura la Roland Garros 2024, România va fi reprezentată de patru jucătoare de tenis.

Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian sunt cele care vor reprezenta România.

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea (SURSA FOTO: Facebook, Sorana Cirstea)
Irina Begu
Irina Begu (SURSA FOTO: Facebook, Irina Camelia Begu)
Ana Bogdan
Ana Bogdan (SURSA FOTO: Facebook, Ana Bogdan)
Jaqueline Cristian
Jaqueline Cristian (SURSA FOTO: Facebook, Jaqueline Cristian)