Scandal monstru la B1 Tv joi seară. În cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, jurnalistul Ion M. Ioniță vorbea, care despre ratele de vaccinare din România și Bulgaria, mult mai mici față de cele din statele Vest-europene, a ajuns să se ia la ceartă cu Cristian Terheș.

Mai exact, jurnalistul a prezentat o serie de cifre, precizând că ar fi mai bine ca persoanele să se vacineze decât să se testeze.

„România e la 30% vaccinare și aici e cauza, pentru că nefiind 70%, oamenii sunt vulnerabili. Sigur că și cei vaccinați se pot îmbolnăvi, dar contează numerele în situațiile astea. Eu nu zic că testarea nu e bună, însă un test rapid trebuie să îl faci la 48 de ore, iar unul PCR la 72 de ore, nu e mai bine să fii vaccinat decât așa?“, a întrebat jurnalistul Ion M. Ioniță.

„Domn’ le, dar săptămânal, la școală? Profesorii, copiii?“, a intervenit. Daniel Zamfir. „Da, domn’le!“, a răspuns Ion M. Ioniță.

Acesta a fost momentul în care europarlamentarul Cristian Terheș a încercat să spună ceva, însă Ion M. Ioniță a intervenit:

Scandal în direct la B1 Tv

„Mă scuzați, dumneavoastră sunteți antivaccinist…“, a spus acesta. „Nu sunt antivaccinist!“, a spus Cristian Terheș.

Întrebat de Ion M. Ioniță dacă s-a vaccinat, Terheș a spus că nu. „Nu! Dar asta nu înseamnă că sunt antivaccinist“, a adăugat el.

„Domn’le, nici nu trebuie să stau lângă dumneavoastră pentru că…“, a completat Ion M. Ioniță, iar Terheș a răbufnit. „Vă rog, documentați-vă când faceți afirmațiile!“, a spus Cristian Terheș.

Scandalul s-a aprins și mai tare apoi, când jurnalistul Ioniță l-a acuzat pe Terheș că este un real pericol pentru celelalte persoane.

„Dumneavoastră sunteți un pericol pentru ceilalți în momentul de față, pentru că stați într-o încăpere în care nu aveți voie să stați fără să purtați mască!“, a adăugat Ion M. Ioniță.

„Păi, puteți merge mai încolo dacă spuneți așa…“, a completat Cristian Terheș. După ultimele cuvinte ale acestuia, Ion M. Ioniță s-a ridicat de pe scaun, și-a dat jos lavaliera, și a părăsit emisiunea moderată de Silviu Mănăstire.

Amintim faptul că Florin Cîțu a vorbit joi despre vaccinarea obligatorie a anumitor categorii. El a subliniat faptul că încă se caută variante, însă anumite categorii trebuie să fie foarte atente pentru a se evita focarele de coronavirus la fel ca anul trecut.

„În continuare ne uităm la variante. Sunt anumite profesii – medicii de exemplu care intră în contact cu pacienți – unde trebuie să fie foarte atenți. Dacă vă aduceți aminte, când a început campania noastră de vaccinare am mers în prima fază către personalul medical, pentru că o problemă pe care am identificat-o în pandemie, anul trecut, a fost că putem să avem focare în spitale și atunci soluția a fost întâi să avem personal medical vaccinat, să nu mai avem focare și să putem să îi îngrijim pe oameni dacă sunt bolnavi.

Asta este strategia, mergem pe ea în continuare, și de aceea pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puțin testată. Este o discuție despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal”, spunea Cîțu.