“Grecia este banală. Grecia în context este banală. Grecia în contextul trilionului este banală. S-au pus acolo 300 de miliarde de euro, care este cam PIB-ul Greciei, vreo 250 miliarde împrumutaţi, vreo 107-108 miliarde şterse, şi ne întrebăm de ce nu este rezolvată problema. Problema nu este rezolvată pentru că leaderii Europei sunt incapabili. Există un singur leader european care în momentul de faţă are un program care este vechi al acelei ţări europene, unul de conducere al Europei, de leadership european”, a spus Vlădescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, există o bătălie între a fura 3% din banii bugetari cum se fură în nordul Europei sau a utiliza 3% din banii bugetari şi a face proiectele, ‘sau a utiliza peste 10 sau 15% din banii Europei, naţionali, şi a nu face proiectele, cum se întâmplă adesea în sudul Europei’.

“Această bătălie va trebui să se lămurească, va trebui să se introducă un sistem în care banii colectaţi de la cetăţeni să fie folosiţi într-un mod cât mai eficient şi cât mai în folosul cetăţenilor. Astăzi pare imposibil ca statele să aibă o politică fiscală şi bugetară comună, iar mie, ca fost ministru de finanţe, mi se pare banal să avem o politică fiscală şi bugetară comună, pe care o avem într-o oarecare măsură pentru 1% din bugetul european. Să trecem de la 1% la 10% în următorii 5 ani şi de la 10% la 22-23% cât este uigetul federal american în momentul de faţă nu mi se pare o problemă”, a explicat Vlădescu.