‘M-am întâlnit cu doamna ministru Sulfina Barbu pentru obişnuita predare şi primire. Am discutat despre priorităţile ministerului, care nu s-au schimbat în cele trei luni. Este vorba despre Legea asistenţei sociale – legea cadru plus celelalte legi speciale care urmează a fi modificate şi am mai vorbit şi despre termenele foarte strânse. Am discutat şi despre importanţa fondurilor europene. I-am spus doamnei ministru că Programul Operaţional Regional pentru Dezvoltarea Resurse Umane s-a deblocat. Atunci când am venit a fost în blocaj. Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut de la 1,47% la aproape 5%, ceea ce înseamnă că motorul s-a pornit. Acum trebuie menţinut ritmul. Fondurile europene sunt foarte importante pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă’, a mai spus fostul ministru al Muncii.

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a depus luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

Sulfina Barbu îl înlocuieşte la portofoliul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pe fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, care a fost revocat din funcţie, vinerea trecută, de către premierul Emil Boc.