Fostul premier al României și actualul președinte al Camere Deputaților, Ludovic Orban, a declarat miercuri că Ministerul Muncii dar și Guvernul dorește o lege a salarizării mai bună în ceea ce privește sectorul public.

”Am mai discutat acest subiect. Ministerul Muncii, și în general Guvernul, are ca obiectiv îmbunătățirea legii salarizării în sectorul public.”, a spus fostul premier.

Se va face o analiză

Fostul premier a mai spus că se va face o analiză prin care se va găsi modalitatea corectă de a recompensa angajații care au rezultate bune sau angajații care lucrează în condiții mai dificile.

Președintele Camerei Deputaților a mai precizat că Executivul încearcă să reducă categoriile de venituri extra salariu care sunt acordate fără a ține cont de lege.

”Evident, în elaborarea proiectului de Lege se face o analiză a tuturor acestor categorii de sporuri și alte tipuri de venituri și se va găsi o soluție justă, normală, prin care să fie într-adevăr recompensați acei angajați care au rezultate mai bune, care lucrează în condiții mai dificile, încercând să reducem alte categorii de venituri extra salariu care sunt acordate, de multe ori, fără să se respecte legea.

Când o să existe un proiect de lege care va fi supus dezbaterii publice ma voi pronunța asupra acestui proiect.”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Vicepremierul Kelemen Hunor promite desființarea a o bună parte din sporuri

Kelemen Hunor a făcut marți, 23 februarie, un anunț important pentru toți românii. Acesta a precizat că o bună parte din sporurile pe care angajații din sectorul public le primesc vor fi desființate de anul viitor.

De asemenea, acesta a explicat că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi.

„Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă.

În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (…) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie.

Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a declarat Kelemen Hunor la Realitatea Plus.