Ștrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, în anumite condiţii.

„În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă”, a declarat Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

El a spus că de la 1 iunie se va implementa o a doua relaxare după starea de urgență, în această stare de alertă, dar că în continuare trebuie să respectăm regulile cu privire la purtarea măștii, cu distanțarea, cu tot ceea ce înseamnă comportamentul nostru, astfel încât din 15 iunie, peste două săptămâni, să avem posibilitatea de a trece într-o nouă etapă de relaxare, spre o viață și o etapă normală.

„Şi tot de luni, de la 1, se va mai întâmpla un lucru important, așteptat de mulți cetățeni, care mi-au pus și întrebări directe, și în mediul online: nu se vor mai completa declarațiile pe propria răspundere. Este permis tranzitul, părăsirea localității, fie că este într-o unitate teritorial-administrativă de sine stătătoare, fie într-o zonă metropolitană. Așadar, nu mai este nevoie de acest document”, a punctat Vela.