Într-o intervenţie telefonică în direct, Lia Olguţa Vasilescu i-a acuzat pe liberali că vor să oprească toate ajutoarele şi subvenţiile de stat.

”Domnul Cîţu a postat pe pagina dumnealui de Facebook, că dacă PNL vine la guvernare, în 24 de ore stopează toate ajutoarele şi subvenţiile de stat, toate, până când îşi vor da ei seama dacă sunt justificate sau nu. Asta înseamnă ajutoarele pe care le primesc bolanvii de cancer, pensionari, angajaţi, angajatori, toate. (…) Aşa vor să facă dacă ajung la guvernare, în primele 24 de ore: demiterea conducerilor la tot ce înseamnă organisme de stat, darea afară a bugetarilor care să fie 15% din total medie economic, asta înseamnă 500.000 de oameni care să fie daţi afară din sistemul bugetar. Şi, de asemenea, stoparea tuturor subvenţiilor şi ajutoarelor de stat”, a declarat fostul ministru.

În replică, Florin Cîţu a susţinut că s-a referit la toate programele care vin de la buget şi a precizat că nu a propus neapărat oprirea acestora.

”Este vorba despre toate programele care au apărut de la buget, în special în ultimii ani. Vorbim aici de programe de genul Start-up Nation şi alte programe care vin de la buget, de exemplu şi subvenţii pentru agricultură în loc să luăm bani de la fonduri europene. (…) Nu înseamnă că le oprim, înseamnă că facem o analiză şi vedem care dintre ele au randament pozitiv în economie. (…) Ştiţi foarte bine că în acest moment se căpuşează bani de la buget, sunt companii de stat care, în 2017, nu au plătit la bugetul de pensii 3,5 miliarde de lei şi 7,5 miliarde de lei la bugetul general consolidat. Despre aceşti bani este vorba”, a spus Florin Cîţu.

”Domnul vorbeşte despre tot ce subvenţionează statul român la ora actuală şi de ce a dat Guvernul PSD în ultimii doi ani. Ce s-a dat de la bugetul de stat în ultimii doi ani, dacă nu cunoaşte domnul Cîţu, vă spun eu mare parte dintre ele: bani pentru angajatori – 2.250 de lei dacă angajează şomeri din rândul tinerilor, al persoanelor care mai au cinci ani până la vârsta de pensionare, al celor cu dizabilităţi. Aţi făcut aici o cacealma”, a replicat Lia Olguţa Vasilescu, conform B1.ro.