Se închid școlile. Monica Anisie a anunțat exact de când. Ministrul Educației a susținut că cel mai probabil de marți vor fi suspendate cursurile față în față în București și se va trece la scenariul on-line.

Ea a precizat că s-au livrat 8.057 de tablete numai în Capitală și că toți copiii care au solicitat le-au primit.

Într-o intervenție la Digi 24, ministrul Educației a precizat că mâine școlile din București își vor desfășura activitatea ca și până acum, dar că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, de marți lucrurile probabil se vor schimba.

„Comitetul pentru situații de urgență poate decide suspendarea cursurilor față în față pentru o perioadă de 14 zile, dar până atunci cursurile rămân pe scenariul hibrid, ca și până acum”, a arătat Monica Anisie.

Potrivit acesteia, la fel ca și în perioada stării de urgență, unul dintre părinți poate rămâne acasă, pentru a avea grijă de copil, dacă școlile trec în scenariul roșu.

„Copiii care au solicitat tablete le-au primit. Sunt 8057 de tablete care au fost livrate la nivelul Capitalei”, a punctat ministrul.

Declarațiile sale vin în contextul în care tot ea a precizat că a convocat luni de dimineață la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, după ce prefectul Capitalei a anunțat că abia luni sau marți va convoca în ședință Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, ca urmare a depășirii ratei de infectare de 3 la mie, că elevii și copiii de grădiniță din Capitală ”mâine se prezintă la unitatea de învățământ, în conformitate cu prevederile din ordinul comun, activitățile desfășurându-se în conformitate cu scenariul 2, ca până acum”.

Anisie a anunțat că ”dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi, exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării”.

2 comentarii

 1. Asta să întâmplă din cauză că la conducerea țări și în șparlament după lovitura de stat din 89 sunt doar analfabeți și vor ca și restul omenirii să rămâne tot așa să poată profita de bieții oamenii gunoaiele dracului ale societății românești

 2. EXACT CAND!?
  Sunteți de același nivel ca și ministeresa Anisie!
  Ce înseamnă pentru voi ( tine Radule) cuvantul exact?
  Ce spune acest termen?
  Dupa mine exprimă o stare de precizie, un lucru hotarat fără relativitati!
  SUNTEȚI EXACT CEEA CE PUBLICAȚI!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.