Anunțul vine din partea ministrului Educației, Monica Anisie. Aceasta a anunțat că toate școlile din București se pregătesc pentru trecerea la scenariul roșu, în condițiile în care incidența cazurilor a ajuns la 2,82.

În acest context, Comitetul pentru Situații de Urgență din București  urmează să se reunească  pentru a analiza cererea mai multor școli de a trece în scenariul roșu.

Totodată, alte 15 școli din Capitală au cerut suspendarea cursurilor fizice și trecerea la scenariul roșu, care presupune cursuri exclusiv online. În total, 43 de școli au cerut trecerea la scenariul roșu, iar 28 dintre ele sunt deja închise.

De menționat este faptul că în cazul în care incidența cazurilor din București depășește pragul de 3 la 1.000 de locuitori, toate școlile vor intra în scenariul roșu.

Din păcate însă, ultimele date publicate privind numărul infectărilor din Capitală, ne spun că  depășirea acestui prag este inevitabilă.

Ce spune Monica Anisie

„La nivelul municipiului București într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire să ne pregătim pentru scenariul roșu”, a declarat Monica Anisie, la ieșirea de la ISMB, în această dimineață.

“La acea întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar și inspectorii din fiecare sector al municipiului București. La acea ședință am aflat că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ“, a declarat ministrul Educației, la ieșirea de la ISMB, potrivit Edupedu.ro

Încă 15 școli au mai cerut astăzi trecerea pe scenariul roșu în București, ceea ce înseamnă peste 40 de școli închise.

Întrebată dacă orașul este pregătit pentru a intra în scenariul roșu, în care la toate unitățile de învățământ se învață online, Anisie a răspuns: „Vorbim despre școli închise, dar de fapt vorbim despre prezența fizică a elevilor la școală, pentru că educația continuă în sistem online, deci cursurile se desfășoară, copiii îți continua învățarea. Vom fi pregătiți pentru scenariul roșu în momentul în care vom distribui și aceste tablete în București. La momentul acesta, repet, trebuie să distribuim tabletele ca să nu fie niciun copil care să nu aibă acces la învățarea online.”

Bucureștiul e cel mai afectat

Bucureștiul rămâne una dintre cele mai afectate zone din țară. Doar astăzi, alte 777 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Și în restul țării continuă să se înregistreze cazuri record. Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Totodată, până astăzi, 5.674 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 14.10.2020 (10:00) – 15.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (46 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.