Anunțul făcut de ministrul Educației face referire la stimulentul financiar pentru profesori și personalul auxiliar, conform proiectului de lege adoptat în Parlament.

Monica Anisie face anunțul momentului

„Analizăm inițiativa adoptată în Camera Deputaților să vedem dacă există resurse bugetare. Sigur, că și cadrele didactice și personalul auxiliar merită să primească un astfel de stimulent. Toți cei din sistemul educațional sunt expuși la acest virus.

Aș vrea să fac un apel la responsabilitate din partea tuturor, pentru că în acest moment trebuie să ne gândim cu toții la ceea ce se întâmplă din punct de vedere medical, epidemiologic. Sunt convinsă că vom găsi toate soluțiile pentru ca nimeni să nu aibă de suferit”, a transmis Monica Anisie, la Radio România Actualități.

Monica Anisie dă marea veste pentru elevi

Stadiul achiziţiei tabletelor pentru elevii din mediile defavorizate, finanţarea transportului elevilor, necesitatea realizării feedback-ului pentru profesori de către elevi, dar şi noile planuri-cadru pentru liceu au fost principalele teme abordate într-o întâlnire pe care ministrul Educaţiei şi Cercetării Monica Anisie a avut-o vineri cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Totodată, în acest context, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a afirmat, pe pagina de Facebook, că în cadrul întâlnirii au fost discutate şi propunerile de amendamente care vizează actualizarea ghidului de măsuri care reprezintă anexă la Ordinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii, Ordin care aprobă măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

În ceea ce priveşte stadiul achiziţiei tabletelor pentru elevii din mediile defavorizate, achiziţie realizată prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, ministrul susţine că până în prezent au fost achiziţionate 82.826 de dispozitive şi au fost contractate încă 108.327 de tablete.

Totodată, ministrul a mai vorbit și despre finanţarea privind transportul elevilor. Potrivit acesteia, Ministerul Educației a transmis unităţilor de învăţământ sumele necesare pentru decontare.

„Alături de reprezentanţii elevilor, am analizat posibilitatea ca aceştia să poată oferi feedback cu privire la activitatea profesorilor. Unitatea de Cercetare în Educaţie din cadrul Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie va realiza un model de chestionar de feedback, care va fi supus dezbaterii”, afirmă ministrul.