Într-o intervenție telefonică pentru Medika TV, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus că această decizie nu ține de instituția pe care o reprezintă, ci intră în sarcina Guvernului Romîniei să ia astfel de măsuri.

Măsura este una fără precedent în țara noastră și, cu toate acestea, Vasile Bănescu a recunoscut că suspendarea activităților în locașurile de cult este posibilă. De asemenea, acesta a făcut apel către cei care prezintă simptomele specifice infecției cu coronavirus să să nu îi expună pe cei din jur, venind la slujbele religioase.

Chiar dacă vor fi dispuse aceste măsuri de Guvern, reprezentantul Patriarhiei Române, admite că acestea nu vor fi închise, ci doar se vor suspenda slujbele religioase și celelalte manifestări cu participarea unui public numeros.

„Nimeni nu poate opri pe cineva să vină la biserică, dar dacă ne poziționăm în cel mai negru scenariu, cel al unei epidemii majore, al unei calamiăți, dacă va exista o lege a Guvernului României, de suspendare a tuturor manifestărilor publice, fie și cu caracter temporar, va fi un caz fără precedent în istoria țării noastre, se vor suspenda aceste întâlniri inclusiv la nivelul bisericilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Declarația integrala și materialul video îl găsiți aici.