Potrivit premierului Orban, acești bani ar urma să fie primiți de părinții care stau acasă cu copiii. Decizia survine în contextul în care începerea școlilor se apropie, iar situația nu este încă sub control.

Astfel, joi, Ludovic Orban a anunțat că în noul an școlar care va începe pe 14 septembrie, în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită școală, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi 75% din salariu pe perioada în care stau acasă cu copilul să învețe online.

„Știți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o forma de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada in care au fost suspendate cursurile scolare, un parinte la alegere a avut posibilitatea sa stea acasa intr-un fel de concediu, platindu-i-se 75% din salariu”, a spus Orban.

O măsură flexibilă

Totodată, premierul a  mai precizat că măsura este una flexibilă. Mai exact, aceasta urmează să fie aplicată în funcție de localități și de gradul de gravitate al pandemiei de coronavirus în acele zone.

„Si pentru inceperea scolii vom lua o masura similara. Masura in schimb va fi flexibila pentru ca situatia epidemiologica fiind diferita de la o localitate la alta, masura nu va fi generala. Deci va fi o masura locala.

Daca intr-o scoala avem cazuri si se inchide scoala 14 zile, toti parintii elevilor din scoala respectiva vor primi pe perioada suspendarii cursurilor forma de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.