Mii de români ar putea primi de la stat până la 35.000 de lei. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Guvernul ar putea să desființeze două mari proiecte. Este vorba despre Programul ”Rabla” și la ”Prima Casă”. Pe de altă parte, în Senat se discută despre un alt proiect ce are în vedere o sumă de bani considerabilă pentru cei interesați. Astfel, mii de români ar putea primi de la stat până la 35.000 de lei dacă îndeplinescu anumite condiții.

Proiectul discutat în Senat prevede o nouă modalitate de finanțare pentru cei interesați să își achiziționeze un autoturism. Așadar, finanțarea programului se va realiza în limita fondurilor prevăzute, prin bugetul de stat, aprobat conform legilor în vigoare.

În ce condiții pot primi românii finanțarea?

Proiectul ”Un autoturism pentru fiecare familie” are în vedere facilitarea accesului persoanelor fizice care au în intreținere trei sau mai mulți copii la achiziția unui autoturism nou, prin acordarea unei finanțări nerambursabile de stat, începând cu data de 1 iulie 2020. Potrivit proiectului, orice familie, cu minim trei copii în întreținere, ar primi suma de 35.000 lei, ca și cheltuieli eligibile, cu condiția ca autoturismul să fie EURO5 sau EURO6 de minim 7 locuri.

Condiții de îndeplinit

  • beneficiarul să fie cetățean cu domiciliul în România;
  • beneficiarul, obligatoriu, trebuie să fie persoană fizică;
  • dovada faptului că are în întreținere trei sau mai mulți copii;
  • nu înregistrează obligații de plată restante la bugetul consolidat;
  • nu are restanțe la plata altor credite bancare;
  • își asumă cererea și contractul de finanțare nerambursabilă;
  • să achite valoarea contribuției proprii, și anume diferența până la prețul de vânzare al autoturismului.

În plus, suma de 35.000 lei va reprezenta valoarea prețului de vânzare-cumpărare a autoturismului achitat de către beneficiar.