Este șoc total pe scena politică la finalul primului tur al alegerilor prezidențiale. Antenna 3 anunță că Dan Barna, candidatul USR-PLUS, care a pierdut laentabil prezența în turul doi al prezidențialelor va ajunge pe mâna procurorilor DNA.

Mai multe surse ar fi dezvăluit că Barn ava ajunge pe âna procurorilor chiar astăzi la ora 11. ”Există niște zvonuri că-l vom vedea pe dl Dan Barna pe la 11, la DNA” a spus Andreea Sava, la Antena 3, vorbind chiar și despre posibilă arestare.
Dan Barna a spus la Digi 24 că Ancheta publicată de către cei de la Rise project împotriva sa a avut un impact destul de mare asupra votului de pe data de 1o noiembrie.

Rise Project a publicat în urmă cu câteva zile o nouă anchetă amplă cu privire la Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale. Este vorba de detalii privind neregulile din afacerile sale cu fonduri europene. În context, Mircea Badea a avansat o teorie sumbră.
„Mi se pare foarte tare ce fac atât jurnaliștii independenți, cât și procurorii independenți – sigur că, fiind independenți, nici unii nu se coordonează – dar etapizarea aceasta este una extraordinară, Sigur, este o coincidență. Sigur că Dan Barna ar trebui să înfunde pușcăria pe bună dreptate, dar dacă era să o înfunde pe bună dreptate, o înfunda de acum trei ani.
Faptul că i s-a închis dosarul de procurorii care acum au reevaluat, mi se pare o coincidență, de asemenea. Și eu zic așa: dacă Dan Barrna nu intră în turul doi, îl arestează săptămâna viitoare. Dacă intră în turul doi, dar nu câștigă, îl arestează săptămâna cealaltă. Am văzut modelul la Dragnea: „ai pierdut alegerile, intri la pușcărie” – și atunci, tot o coincidență, dar coincidențele tind să se repete în România”, a susținut Mircea Badea în urmă cu câteva zile.