Un acord între firma de plăți și NYDIG a deschis calea pentru aproximativ 650 de bănci din Statele Unite, care vor permite milioanelor de clienți din SUA să cumpere, să dețină și să vândă Bitcoin prin conturile existente, informează Decrypt.co.

Anunţ important al băncilor

Potrivit Forbes, acordul dintre firma de administrare a activelor digitale NYDIG – o companie-soră a Stone Ridge Asset Management – și NCR va permite băncilor comunitare și uniunilor de credit să ofere clienților tranzacționarea criptografică prin intermediul aplicațiilor construite de furnizorul de plăți.

„Suntem convinși de beneficiile cripto și de aplicația strategică”, a afirmat Douglas Brown, președintele NCR.

De exemplu, băncile comunitare, precu, First Citizens Bank, vor putea oferi clienților lor tranzacționarea cu criptomonede. În plus, clienții uniunilor de credit, cum ar fi Bay Federal Credit Union din California, pot utiliza și aplicații mobile create de furnizorul plății.

Băncile, anunţ despre Bitcoin

Băncile participante vor putea evita pașii de reglementare necesari în păstrarea criptografiei pentru clienții lor. În schimb, aceștia se vor baza pe serviciile de custodie ale NYDIG și vor genera venituri percepând taxe de tranzacție.

„Cred că veți vedea comisioane de tranzacție mai ieftine prin bănci decât cele pe care le aveți astăzi pe piață. Dar băncile ajung să stabilească care va fi comisionul de tranzacție”, spune Patrick Sells, șeful soluțiilor bancare din NYDIG.